Beleggen met advies

12 mei 2022

Spaar- en beleggingsadvies

Uw Personal Banker biedt u spaar- en beleggingsoplossingen aan die perfect zijn afgestemd op uw beleggingsprofiel en uw financiële verwachtingen. Hij geeft u advies en biedt oplossingen om aan uw behoeften te voldoen.

Uw spaardoelstellingen

Hoe bouwt u een spaartegoed op? Welke formules moet u kiezen voor uw persoonlijk spaargeld en dat van uw kinderen en/of kleinkinderen? Welke vragen u ook hebt over onze spaaroplossingen, uw Personal Banker staat tot uw beschikking om u te begeleiden naar de beste keuzes op korte, middellange en lange termijn.

“Jaarlijks stijgen in België de prijzen met gemiddeld 2%. De inkomsten uit spaargelden stagneerden echter op 0,11%.“

Uw beleggingsdoelstellingen

U wilt uw rendement optimaliseren? Wilt u investeren in een specifiek project? Binnen welke termijn moet uw geld opnieuw beschikbaar zijn? Welke risico's wilt u nemen om welk rendement te behalen? Dit zijn allemaal belangrijke elementen. Uw Personal Banker zorgt ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke situatie en bepaalt samen met u uw beleggingsprofiel om u zo goed mogelijk advies te kunnen verstrekken. 

Uw beleggingsprofiel

Aan de hand van een vragenlijst werkt u samen met uw Personal Banker het beleggingsprofiel uit dat bij u past. Er wordt rekening gehouden met een aantal belangrijke criteria:

  • uw kennis van en ervaring met financiële producten
  • uw financiële situatie
  • uw beleggingshorizon
  • uw beleggingsdoelstellingen
  • de mate van het risico dat u bereid bent te nemen
De beleggingsstrategie vastleggen

Om de beleggingsstrategie van ING te bepalen, analyseert onze Chief Investment Officer eerst zorgvuldig de macro-economische omgeving. Ons fondsselectieteam voert vervolgens een kwalitatieve selectie uit om u de beleggingsfondsen met de beste prestatievooruitzichten aan te bieden. ING biedt ook een verscheidenheid aan fondsen die worden beheerd door onafhankelijke vermogensbeheerders. Dat noemen we een open begeleide architectuur.

Bij ING kunt u, naast de eigen fondsen, uw beleggingsfondsen kiezen uit een selectie van vijf gerenommeerde beheerders: Amundi, BlackRock, FranklinTempleton, NN Investment Partners en AXA Investment Managers. Ga voor meer informatie naar ing.be.


De combinatie van een streng selectieproces en een breed gamma aan fondsen vormt de basis van een efficiënte beleggingsadviesstrategie. 

U behoudt de controle...

Uw Personal Banker helpt u bij de opbouw van een gediversifieerde portefeuille met spaar- en beleggingsproducten en volgt uw situatie regelmatig op. U kunt altijd rekenen op zijn expertise, advies en ondersteuning. U alleen beslist echter of u uiteindelijk voor een spaarregeling of voor beleggingen gaat, of u al dan niet een bepaald financieel product verkoopt of koopt. U behoudt dus te allen tijde de controle over uw geld.