Beleggen en vermogensbeheer

Zelf beleggen of het beheer van uw portefeuille delegeren: U kiest! Bij ING Private Banking geniet u van een groot aanbod aan beleggingsoplossingen met een potentieel aantrekkelijk rendement. Uw Private Banker en Portfolio Manager staan voor u klaar om de geschikte oplossing te vinden op maat van uw wensen, kennis en ervaring.

Hoe maken wij het verschil?

  • Discretionair vermogensbeheer (al vanaf 1 miljoen euro), adviesbeheer of een meer eenvoudige gecentraliseerde beheersoplossing: U kiest!

  • Geniet van een breed scala aan klassieke en duurzame* beleggingen in een open architectuur. Dat betekent dat we zowel eigen beleggingsfondsen als producten van derden aanbieden.

  • Wees gerust en reken op de expertise van een groot aantal specialisten voor het beheer van uw vermogen. Naast uw toegewijde Private Banker en Portfolio Manager volgen ook onze economisten en beleggingsdeskundigen dagdagelijks de financiële markt op. Wij hechten er veel belang aan om ook hun kennis met u te delen via webinars, conferenties en publicaties.

  • Volg heel eenvoudig uw beleggingsportefeuille op via de ING Banking-app of Home’Bank en betrouw op regelmatige en gepersonaliseerde rapporten en analyses.

*Duurzame beleggingen worden geselecteerd op basis van de ESG kenmerken van de onderliggende activa.

Wat zijn uw mogelijkheden?


Bij ING heeft u de keuze uit verschillende beleggingsoplossingen. Uiteraard zijn combinaties van onderstaande oplossingen ook mogelijk. Uw Private Banker helpt bij het maken van de juiste keuze !

Gepersonaliseerd beheer:

  • Discretionair vermogensbeheer: via deze formule krijgt u een persoonlijke Portfolio Manager toegewezen. Hij of zij beheert uw vermogen en belegt het volledig volgens uw behoeftes en wensen.
  • Adviesbeheer: u beslist helemaal zelf over de samenstelling van uw portefeuille. U kunt hierbij rekenen op het advies van uw vermogensbeheerder.

Ontdek het interview van kanaal Z met Rudy Vandorpe, Head of portfolio management voor Private Banking.


Gecentraliseerd beheer:

  • Beleggingsoplossing Kronos: u laat het beheer van uw vermogen volledig over aan een team van experts die het beleggingsfonds exclusief beheren voor ING Private Banking.
  • Beleggingsoplossing Anthea: u laat het beheer van uw vermogen volledig over aan een team van experts die de beleggingsfondsen selecteren op basis van duurzaamheid via de ESG (Environmental – Social – Governance) - criteria.

Wil u meer weten?