Starten met beleggen: je eerste stappen

Heb je de knoop doorgehakt en wil je gaan beleggen? Dan is de volgende vraag hoe je dit wilt aanpakken. Bij ING heb je keuze uit verschillende mogelijkheden.

Tip 1: Sparen om op alles voorzien te zijn

We staan als Belgen bekend om onze spaarcultuur! Dat is goed, want je hebt een buffer nodig voor onverwachte kosten. Alvorens te beleggen, raden we je dus aan om voldoende spaargeld opzij te houden. Hoeveel je best spaart, hangt af van je persoonlijke situatie.

Tip 2: Kies een pensioenspaarplan

Heb je al een spaarbuffer? Dan kiezen de meeste mensen eerst voor een pensioenspaarplan. Daarmee spaar je voor een aanvulling op je wettelijk pensioen en geniet je van een mogelijk belastingvoordeel. Lees hier meer over de verschillende manieren van pensioensparen en het potentiel belastingvoordeel.

Tip 3: 1 en 2 zijn oké? Je kunt nu starten met beleggen!

Spaar je al voor je pensioen? Dan kun je je geld verder aan het werk zetten! Bij ING kun je zelf online beleggen, kiezen voor een oplossing met advies van de bank of de ING-experts het werk laten doen. Niet zeker welke manier van beleggen het best bij je past? Beantwoord 4 vragen om het te weten te komen.

Wil je meer weten?