BGF Euro-Markets

  • Groeipotentieel

  • Diversificatie

  • Globale aanpak


BGF Euro-Markets > Beleggen in aandelen uit de eurozone

Het compartiment belegt ten minste 70% van de totale activa in de aandeleneffecten van bedrijven die gevestigd zijn in de EU-lidstaten die deelnemen aan de EMU. De balansen van bedrijven in de regio zijn algemeen genomen heel gezond en bovendien kunnen veel van de bedrijven die hun hoofdkwartier in Europa hebben voordeel halen uit hun wereldwijde blootstelling aan lange termijn trends op vlak van groei. Bovendien zijn de waarderingen van Europese aandelen zelden zo aantrekkelijk geweest.
 
Het BGF Euro-Markets is geen fonds van de groep ING.

 

Dit compartiment is geschikt voor beleggers die:

  • toegang willen krijgen tot ondernemingen die gevestigd zijn in, of het grootste deel van hun economische activiteiten uitoefenen in de eurozone. De beleggers kunnen profiteren van een gespreide, flexibele portefeuille die erop gericht is binnen alle sectoren en landen de aantrekkelijkste beleggingsmogelijkheden op te sporen. Het compartiment is niet gebonden aan een bepaalde stijl en kan in ondernemingen van iedere omvang beleggen.

Maar…

  • De netto-inventariswaarde van het compartiment kan schommelen als gevolg van bewegingen op de aandelenmarkten.
  • Beleggers in het compartiment hebben geen garantie of bescherming van het vermogen, dus het is mogelijk dat u uw geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgt.
  • Hoewel de flexibele aanpak van het compartiment gunstig kan zijn, dienen beleggers eraan te denken dat het compartiment kan beleggen in ondernemingen met verschillende marktkapitalisaties; het kan dus ook beleggen in aandelen van kleinere ondernemingen, die van nature sterker schommelen en soms minder liquide kunnen zijn dan aandelen van grotere ondernemingen.
  • Beleggen in één specifieke regio is riskanter dan een portefeuille die wereldwijd gespreid is; dit betekent dat de onderliggende nettoinventariswaarde op korte termijn sterker kan stijgen of dalen.

Geïnteresseerd?

Maak nu een afspraak in een ING-kantoor naar keuze.

Terug naar Fondsen