U bevindt zich hier: www.ing.be > ING Lion Account (privé-gebruik)

ING Lion Account

Uw gratis online zichtrekening voor privé-gebruik.

Wat krijgt u allemaal voor 0 euro?

 

Het perfecte middel om:

 • uw inkomsten online te beheren
 • uw elektronische betalingen uit te voeren
 • geld af te halen aan bankautomaten in België en geografisch Europa
 • en nog zoveel meer!
 

Met deze gratis online spaarrekening krijgt u een aantrekkelijke interest en bouwt u een appeltje voor de dorst op. En als u uw geld weer nodig hebt, haalt u het zo weer van uw spaarrekening.

 

Een ING Lion Account kan 1 of 2 rekeninghouders hebben.

Afhankelijk van uw keuze krijgt u 1 of 2 bankkaarten. U betaalt er uw aankopen mee en haalt dankzij Maestro geld af in het binnenland en geografisch Europa.

U kunt terecht in elke winkel en aan elke geldautomaat met het Maestro-logo. Raadpleeg de tarievenfolder voor geldopnames buiten de eurozone.

 

Via Home’Bank en onze Mobile Banking-app beheert u uw rekening online, waar en wanneer u maar wilt. U kunt:

 • uw rekeningsaldo raadplegen
 • overschrijvingen doen
 • uw beleggingen beheren
 • uw rekeningafschriften raadplegen en afdrukken
 

Al uw geldopnames binnen de eurozone zijn gratis. Raadpleeg de tarievenfolder voor geldopnames buiten de eurozone.

Vraag hier uw GRATIS ING Lion Account aan voor privé gebruik.

 

  Ja, ik geef ING de toestemming om mij per e-mail te informeren.

  Vraag nu aan  

Hoe een ING Lion Account openen?

 • 1. Vul het formulier in

  Vervolledig en bevestig uw e-mailadres.

 •  
 • 2. Maak een afspraak in een kantoor

  Onderteken de openingsdocumenten.

 •  
 • 3. Bankkaart en ING Card Reader

  U krijgt ze allebei via de post.

 •  

Wettelijke bepalingen

De ING Lion Account is een zichtrekening voorbehouden voor juridisch bekwame, meerderjarige natuurlijke personen verblijvend in België op het moment van de aanvraag en die over een e-mailadres beschikken. Als er meerdere houders zijn, worden zij tegenover ING altijd beschouwd als een onverdeeldheid. Voor feitelijke verenigingen (dus zonder rechtspersoonlijkheid) stelt ING in haar kantoren andere rekeningtypes voor.

De ING Lion Account is een zichtrekening voorbehouden voor juridisch bekwame, meerderjarige fysieke personen, verblijvend in België en die over een e-mailadres beschikken. De ING Lion Account via www.ing.be is een zichtrekening, die via internet beheerd wordt. De opening is gratis (onder voorbehoud van aanvaarding door ING en wederzijds akkoord). U betaalt ook geen jaarlijkse beheerskosten, noch kosten voor geldafhalingen aan de bankautomaten binnen de euro-zone. Lees het ING Algemeen Reglement der Verrichtingen, het Bijzonder Reglement voor Betalingstransacties, het Reglement van de ING Betaalkaarten, de Depositokaart, de Tijdelijke kaart en de Minute Card en het Tarief voor de meest voorkomende bankverrichtingen voor natuurlijke personen.

De ING Lion Deposit is een gratis gereglementeerde online spaarrekening die uitsluitend bestemd is voor meerderjarige natuurlijke personen die in België verblijven en over een geldig e-mailadres beschikken. Zelfs als u geen zichtrekening hebt bij ING, kunt u een ING Lion Deposit openen.

Aanbod onder voorbehoud van aanvaarding door ING België en van wederzijds akkoord. Huidige basisrente van 1,30% bruto op jaarbasis (geldig op 10.9.2012, wijzigbaar na voorafgaand bericht; cf. geldende rente in uw ING kantoor of op www.ing.be). Indien het saldo van de ING Lion Deposit meer bedraagt dan 500.000 €, wordt de basisrente met 1% verminderd op het volledige bedrag van de ING Lion Deposit tijdens de betrokken periode. Huidige getrouwheidspremie van 0.30% bruto op jaarbasis (geldig op 10.9.2012, wijzigbaar na voorafgaand bericht; cf. geldende rente in uw ING kantoor of op www.ing.be). De getrouwheidspremie is een aanvullende vergoeding, berekend en toegepast op het kapitaal dat gedurende twaalf opeenvolgende maanden op uw spaarrekening blijft staan vanaf de kalenderdag die volgt op de storting of die volgt op het einde van de vorige getrouwheidsperiode. De getrouwheidspremie die van toepassing is op het ogenblik van de storting of aan het begin van een nieuwe getrouwheidsperiode is gewaarborgd tot het einde van de betrokken getrouwheidsperiode. De voorwaarden en modaliteiten van de ING Lion Deposit (reglement, rente en productfiche) zijn verkrijgbaar in alle ING-kantoren, op www.ing.be of telefonisch op het nummer 02 464 61 01. Vrijstelling van roerende voorheffing (momenteel 15%) voor de gereglementeerde spaarrekeningen tot 1.830 euro interesten (per belastingplichtige voor het aanslagjaar 2013 - inkomsten 2012).

ING België nv - Bank - Vennootschapszetel: Marnixlaan 24, B-1000 Brussel - Btw BE 0403.200.393 - RPR Brussel - BIC (adres SWIFT): BBRUBEBB - IBAN: BE45 3109 1560 2789 (Rekening: 310-9156027-89).