living-at-home

Bekijk de video 

Thuis wonen: een luilekkerleventje dat ooit moet stoppen?

U begint met studeren of hebt net uw eerste job gevonden? De vraag van 1 miljoen is: blijft u thuis wonen of gaat u op uw eigen benen staan?

Thuis wonen biedt natuurlijk voordelen. Maar ooit moet u het ouderlijke nest verlaten. Het is belangrijk dat u dat op het juiste moment doet.


Financieel comfort of vrijheid?

Als u bij uw ouders woont, betaalt u minder voor huisvesting en blijft er meer over voor de leuke dingen. Een jongere met weinig geld daarentegen besteedt soms 65% van zijn of haar maandbudget aan huur. "Shoppen" of "uitgaan" wordt dan een luxe.

Daarom blijft 1 op de 2 studenten bij de ouders wonen, zodat ze kunnen sparen voor later.

 

Logeren in het goedkoopste driesterrenhotel

“Hotel Mama" is natuurlijk praktisch. U krijgt er gratis kost en inwoon! Zo kunt u zich volop concentreren op uw studie of loopbaan.

Alleen gaan wonen is dan weer enorm verrijkend. U zorgt zelf voor de was en de plas of staat er wel eens alleen voor als u een dipje hebt. Maar u hebt meer vrijheid en ontmoet vrienden voor het leven!

Eerste loon? Wat nu?

Afgestudeerd en eindelijk uw eerste job gevonden? Super! Maar als u verdient, verliezen uw ouders inkomsten zoals kinderbijslag. Logisch dus dat u bijdraagt aan het gezinsbudget. Zo leert u ineens ook een budget beheren.

Thuis blijven wonen tijdens de studies is maar een van de mogelijke oplossingen. U kunt ook op kot gaan. Lees onze checklist. Ze kan u helpen om een onderbouwde beslissing te nemen.Lees ook: