Familie

22 september 2016

De komst van baby voorbereiden: Mijn projecten

U bent van plan om binnenkort aan gezinsuitbreiding te doen? Of is uw baby al op komst? Ontdek hier handige tips om u voor te bereiden op een aantal praktische aspecten van deze geweldige gebeurtenis om vervolgens met een gerust hart te kunnen genieten.

Baby’s ruimte

Het nieuwkomertje zal snel zijn eigen ruimte nodig hebben, alsook een ruimte voor zijn of haar vele accessoires.

Is uw woning hiervoor geschikt of zal u misschien moeten verhuizen voor meer ruimte? Indien u eigenaar bent, kunt u met enkele verbouwingen de verschillende ruimtes herschikken of vergroten. De renovaties kunnen gefinancierd worden door een herstructurering van uw bestaand hypothecair krediet (door een deel van wat u al heeft terugbetaald opnieuw te lenen) of door een renovatielening aan te vragen.

U moet ook een budget voorzien om de babykamer in te richten en te decoreren. Naargelang het budget dat u kiest, hebt u meerdere mogelijkheden. U kunt zelf oude vintage meubelen recycleren die u vindt op rommelmarkten of aankoopt via tweedehands websites of u kunt een volledig nieuwe kamer kopen met de bijhorende accessoires.

Het is niet noodzakelijk om al uw spaargeld hiervoor op te doen. Er bestaan verschillende financieringsmogelijkheden die aangepast zijn aan uw noden.

Baby’s verplaatsingen

De veiligheid van uw kind in het verkeer is van groot belang.

U gaat te voet, met het openbaar vervoer of met de auto op stap met uw baby? U kunt in elk geval gebruik maken van een draagzak of -doek, Maxi-Cosy of kinderwagen. Of u nieuwe of tweedehandsspullen koopt, is een persoonlijke keuze. Het is wel belangrijk dat het niet hopeloos verouderd is en dat het de algemene normen van de Europese Unie respecteert. Dit geldt ook voor de inrichting van de babykamer: u moet zich voorbereiden en een schatting maken van het budget dat u zal nodig hebben.

Tip:

u moet op uw hoede zijn bij online aankopen. Neem de tijd om de beoordelingen van de internetgebruikers eens te door te nemen en betaal bij voorkeur met een kredietkaart die beschikt over verzekeringen voor dit soort aankopen (safe online, levering, aankoop, etc.).


Wat is de staat van uw voertuig? Indien uw auto enkele herstellingen nodig heeft of niet groot genoeg is om een nieuw familielid te verwelkomen, kunt u, zonder uw liquiditeiten in te schakelen, een autolening aanvragen (zolang uw financiële situatie gezond en stabiel is).

Uw maandelijks budget

Na het moeder- of vaderschapsverlof zal u zich goed moeten organiseren voor de opvang van uw kind, wat een kost heeft. Als één van de twee oudersthuis blijft om voor baby te zorgen, betekent dit een salaris minder voor het huishouden. U kunt ook kiezen om een babysitter te nemen of uw baby naar de kinderopvang te sturen en ervoor te betalen. Deze maandelijkse kosten moet u ook meenemen in uw budget wanneer u financiële keuzes maakt over een eventueel krediet (renovatie, hypothecair, auto, etc.) omdat ze een directe impact zullen hebben op uw terugbetalingscapaciteit.

En wat nu?

U hebt nu al wat tips om de praktische aspecten van de komst van uw baby goed voor te bereiden. Hoe sneller u al deze aspecten regelt, hoe meer u zich zal kunnen toewijden aan het essentiële: de ontmoeting met uw kind. Deze eerste momenten samen worden al snel mooie herinneringen, geniet er zoveel mogelijk van!

Maak een afspraak met uw bankier of in een ING-kantoor om alle financieringsmogelijkheden te ontdekken. Indien u vragen heeft, kunt u ons ook bereiken via telefoon +32 2 464 60 01.