Woning

Kopen, bouwen of renoveren ...

ING begeleidt u stap voor stap!

We bouwen mee aan uw droomproject en helpen u met handige tips, checklists en vergelijkende tabellen. Natuurlijk kunt u ook bij ING terecht voor de gepaste lening en eventueel verzekeringen. Want uw woning verdient ook de beste bescherming. Alvast veel succes met de zoektocht!

In 5 stappen naar uw droomwoning
1
Wat te doen: bouwen of kopen?

Denk goed na over welk type woning u graag wilt, waar u wilt wonen enz. Zet alles op een rijtje en neem alle tijd die u nodig hebt om te kiezen. De voor- en nadelen van bouwen of kopen (en eventueel verbouwen) hebben wij alvast voor u in een handige vergelijkende tabel gezet.

Help mij te kiezen
2
Wat mag mijn woning kosten?

Als u iets koopt, moet u eerst weten wat u kunt uitgeven. U brengt dus best al uw financiële middelen in kaart. Houd daarbij ook rekening met alle kosten die u als eigenaar hebt, maar ook met mogelijke premies. We raden ook aan om een budget op lange termijn uit te werken.

Bereken wat ik kan lenen
3
Woning of bouwgrond gevonden! Nu de lening nog.

Als u uw droomproject hebt gevonden, gaat u op zoek naar een lening. We geven alvast uitleg over de verschillende soorten leningen en interesten. U kunt zelf online berekenen wat een hypothecaire lening bij ING kost en hoe het leenproces bij ons werkt.

Vind mijn lening
4
Bijna eigenaar, eerst nog de papieren regelen.

Woning gevonden en lening gekozen? Dan is het nu tijd voor het compromis, de aanvraag van uw lening, de notaris enz. ING kan u hierbij helpen.

Mijn lening in 5 stappen
5
De grote dag: verhuizen!

Het is zover: u verhuist naar uw droomwoning! We hebben handige tips en checklists zodat ook deze stap supervlot verloopt. Daarna kunt u met volle teugen genieten van uw nieuwe huis of appartement!

Wat mag ik niet vergeten?