Gezin

The Money Talk

Een spel voor ouders en kinderen om op een leuke manier meer financieel inzicht te krijgen.

Speel samen met je kinderen 'The Money Talk' en vind een antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe praat je met je kinderen over geld?
  • Heb je het echt nodig of wil je het gewoon?
  • Wat betekent het om geld te verdienen?
  • Waarom stelt reclame de dingen vaak mooier voor dan ze in werkelijkheid zijn? 
  • Waarom lenen we geld?

Speloverzicht

Iedere dag is er een nieuw thema en een nieuwe activiteit die je met je kinderen kan doen. Hieronder vind je een overzicht van wat we in petto hebben en wat je nodig hebt om de komende week alle activiteiten uit te voeren.

  1. Opdracht 1: We leren over geld verdienen, terwijl we van je kinderen professionele ‘bottle flippers’ maken.
  2. Opdracht 2: We leren het verschil tussen ‘nodig hebben’ en ‘willen’. Aan de hand van een activiteit vragen we je kinderen prioriteiten te stellen: welke ijssmaken en toppings kunnen ze kopen?
  3. Opdracht 3: We leren over sparen aan de hand van een lekker experiment waarbij je niet alle koekjes mag opeten.
  4. Opdracht 4: We leren over verstandig geld uitgeven en bespreken hoe waarheidsgetrouw reclame is. We roepen de hulp van je kinderen in om een verpakking te ontwerpen voor de walgelijkste cornflakes ooit.
  5. Opdracht 5: We leren over het concept ‘lenen’ aan de hand van een spelletje waarbij je kinderen de verschillen moeten zoeken.

Wat is 'The Money Talk'?

Heb je het echt nodig of wil je het gewoon? Wat betekent het om geld te verdienen? Waarom lenen we geld? En waarom stelt reclame de dingen vaak mooier voor dan ze in werkelijkheid zijn? Het spel ‘The Money Talk’ is ontwikkeld door ING's partners Think Forward Initiative om kinderen nieuwsgierig te maken en vragen te doen stellen over geld om zo een gesprek aan te gaan met hen over dit specifieke onderwerp.

Het doel van het Think Forward Initiative is om mensen de kennis en kans te geven om betere financiële beslissingen te nemen. Dus ook kinderen! Een van de meest veelbelovende methoden om kinderen bij te leren over geld, is om er met hen over te praten en hen te laten oefenen. Door ze de juiste tools en ondersteuning aan te reiken, ontwikkelen ze het vermogen om op latere leeftijd gezonde financiële beslissingen te nemen.*

Maak dus zeker wat tijd vrij om ‘The Money Talk’ te spelen. Met dit spel krijgen zowel ouders als kinderen op een leuke manier meer financieel inzicht.

Klaar om te beginnen?

*Amagir et al. (2018); Johnson & Sherraden (2007).