Gezin

22 september 2016

De komst van uw baby voorbereiden

Bent u van plan om binnenkort aan gezinsuitbreiding te doen? Of is uw baby al op komst? Ontdek hier hoe u zich praktisch kunt voorbereiden op deze geweldige gebeurtenis.

De kinderkamer

Uw pasgeborene zal snel zijn eigen ruimte nodig hebben. Is uw woning hiervoor geschikt of zal u moeten verhuizen of verbouwen? Kiest u voor de inrichting voor gerecycleerde vintage meubelen of wilt u liever een volledig nieuwe kamer, met bijhorende accessoires kopen? De keuze is aan u.

Is uw woning hiervoor geschikt of zal u misschien moeten verhuizen voor meer ruimte? Indien u eigenaar bent, kunt u met enkele verbouwingen de verschillende ruimtes herschikken of vergroten. De renovaties kunnen gefinancierd worden door een herstructurering van uw bestaand hypothecair krediet (door een deel van wat u al heeft terugbetaald opnieuw te lenen) of door een renovatielening aan te vragen.

U moet ook een budget voorzien om de babykamer in te richten en te decoreren. Naargelang het budget dat u kiest, hebt u meerdere mogelijkheden. U kunt zelf oude vintage meubelen recycleren die u vindt op rommelmarkten of aankoopt via tweedehands websites of u kunt een volledig nieuwe kamer kopen met de bijhorende accessoires.

Het is niet noodzakelijk om al uw spaargeld hiervoor op te doen. Er bestaan verschillende financieringsmogelijkheden die aangepast zijn aan uw noden.

De baby verplaatsen

De veiligheid van uw kind in het verkeer is van groot belang. Of u nu te voet, met het openbaar vervoer of met de auto op stap gaat, u kunt altijd gebruik maken van een draagzak of -doek, Maxi-Cosy of kinderwagen. Of u nieuwe of tweedehandsspullen koopt, is een persoonlijke keuze. Het is wel belangrijk dat uw spullen niet hopeloos verouderd zijn en dat ze de algemene normen van de Europese Unie respecteren.


Wat is de staat van uw voertuig? Indien uw auto enkele herstellingen nodig heeft of niet groot genoeg is om een nieuw familielid te verwelkomen, kunt u, zonder uw liquiditeiten in te schakelen, een autolening aanvragen (zolang uw financiële situatie gezond en stabiel is).

Tip:

Wees op uw hoede bij online aankopen. Neem de tijd om de beoordelingen van andere internetgebruikers door te nemen en betaal bij voorkeur met een kredietkaart die beschikt over verzekeringen voor dit soort aankopen.

Uw maandelijks budget

Na het moeder- of vaderschapsverlof zult u zich goed moeten organiseren voor de opvang van uw kind. Als één van de twee ouders thuis blijft om voor baby te zorgen, betekent dit een salaris minder voor het huishouden. U kunt ook kiezen om een babysitter te nemen of uw baby naar de kinderopvang te sturen. Dat zal u natuurlijk iets kosten. Deze maandelijkse kosten moet u meenemen in uw budget.

En nu?

Er gaat heel wat voorbereiding vooraf aan de geboorte van uw kind, en daar is ook een bepaalde kost aan verbonden.Dit artikel is geschreven in samenwerking met TopCompare.be