Gezin

The Money Talk: Opdracht 1 "Geld verdienen"

Speel dit spel met je kinderen en leer over geld verdienen, terwijl je kinderen professionele ‘bottle flippers’ worden.

 Bottle flip uitdaging

Gefeliciteerd! Je bent net aangenomen als professionele ‘bottle flipper’. Ja, jij daar! Van alle meisjes en jongens ter wereld hebben we jou uitgekozen. Denk je dat je deze job aankunt? Je hebt een vaste hand en de reflexen van een ninja nodig. Haal er een plastic flesje bij en gooien maar! Komt het flesje weer rechtop terecht, dan krijg je een beloning.

Wat heb je nodig?

  • Een plastic flesje gevuld met een beetje water

  • Kleine beloningen zoals stickers, kleine traktaties of kleingeld

  • Een timer (optioneel)

Stap 1: Bottle flip uitdaging

Gefeliciteerd, je bent net aangenomen als professionele ‘bottle flipper’. Telkens als je je flesje mooi rechtop laat terechtkomen, krijg je een beloning.

Stap 2: Op tijd

Klaar met de opwarming? In deze ronde van 1 minuut krijg je een dubbele beloning telkens als je je flesje mooi rechtop laat


Nog nooit gehoord van de ‘bottle flip challenge’? Vraag het eens aan je kind. Voor deze challenge vul je een plastic flesje met een klein beetje water zodat het wat gewicht heeft. Neem het flesje (rechtop) bij de dop en gooi het onderhands in de lucht zodat het 360 graden roteert en weer rechtop op tafel terechtkomt.

Wat hebben we geleerd?

Het is best leuk om geld te verdienen, niet? Deze activiteit leert ons dat hoe beter je je flesje laat roteren, hoe meer je kunt verdienen. Ook in de echte wereld gaat het er zo aan toe. Door geld te verdienen, kun je alles kopen wat je nodig hebt en je gezin onderhouden. Gebruik dit spel om verder te bespreken waarom het belangrijk is om geld te verdienen.

Vragen en onderwerpen om een gesprek aan te gaan met je kinderen

Waarom is het belangrijk om geld te verdienen?

Je kan er uiteraard dingen mee kopen, maar waarom is geld ‘verdienen’ zo belangrijk? Praat er met je kinderen over waarom het beter voelt wanneer je een bepaald bedrag zelf hebt verdiend dan wanneer je het gewoon hebt gekregen.

Met welke activiteiten kan je geld verdienen?

Bespreek met je kinderen hoe jij nu geld verdient en eventueel ook hoe jij als kind een centje bijverdiende.

Praat over een recente aankoop.

Denk aan een voorwerp dat je onlangs hebt gekocht voor je kind en leg uit hoe je ervoor hebt betaald en hoelang je ervoor hebt moeten sparen.


Wist je dat?

We hebben de neiging om geld dat we zomaar hebben gekregen sneller en gemakkelijker uit te geven.

Uitdaging in het echte leven

Maak een lijst van huishoudelijke klusjes. Voor elk klusje dat je kind tot een goed einde brengt, krijgt hij/zij een ster op een kaartje dat je aan je koelkast hangt. Wanneer ze een bepaald doel halen, doen jullie met het hele gezin iets leuks.

Wat is 'The Money Talk'?

Heb je het echt nodig of wil je het gewoon? Wat betekent het om geld te verdienen? Waarom lenen we geld? En waarom stelt reclame de dingen vaak mooier voor dan ze in werkelijkheid zijn? Het spel ‘The Money Talk’ is ontwikkeld door ING's partners Think Forward Initiative om kinderen nieuwsgierig te maken en vragen te doen stellen over geld om zo een gesprek aan te gaan met hen over dit specifieke onderwerp.

Het doel van het Think Forward Initiative is om mensen de kennis en kans te geven om betere financiële beslissingen te nemen. Dus ook kinderen! Een van de meest veelbelovende methoden om kinderen bij te leren over geld, is om er met hen over te praten en hen te laten oefenen. Door ze de juiste tools en ondersteuning aan te reiken, ontwikkelen ze het vermogen om op latere leeftijd gezonde financiële beslissingen te nemen.*

Maak dus zeker wat tijd vrij om ‘The Money Talk’ te spelen. Met dit spel krijgen zowel ouders als kinderen op een leuke manier meer financieel inzicht.

Klaar om te beginnen?