Gezin

Bescherm uw familie optimaal.

Wilt u uw gezin financieel beschermen? Sluit tijdig de nodige verzekeringen af en vermijd financiële kopzorgen. In dit artikel ontdekt u 3 essentiële verzekeringsproducten.

Een goede gezondheid en een vitaal leven zijn essentieel om – alleen of samen met uw gezin – van een gelukkig leven te genieten.

Maar jammer genoeg gooien stress, te weinig slaap en te weinig beweging vaak roet in het eten om gezond te leven.

Wist u dat de gemiddelde Belg gemiddeld 6,1 jaar ouder is dan zijn biologische leeftijd? Ook al doet u fervente inspanningen om de conditie aan te scherpen, toch is het verstandig om uw nabestaanden tijdig te beschermen wanneer u zwaar ziek zou worden of overlijdt.Wij sommen 3 essentiële verzekeringen op, waarbij u alvast rekening moet houden met één belangrijk criterium: de overlijdensverzekering en tijdelijke overlijdensverzekering zijn geldig bij een ‘klassiek’ overlijden, terwijl de nalatenschapsverzekering in beeld komt bij een plots overlijden door ongeval.

De overlijdensverzekering

Dankzij een overlijdensverzekering kan uw gezin het inkomensverlies opvangen wanneer u overlijdt. Bovendien krijgen ze een financieel duwtje in de rug om voorziene en onvoorziene kosten te betalen, zoals de huur, een autolening, onderwijskosten of successierechten.

 

Deze verzekering biedt uzelf en uw gezinsleden de nodige gemoedsrust en comfort, omdat u hen voor een bescheiden verzekeringspremie maximale zekerheid voor de toekomst kunt bieden.


 

Met andere woorden: hoe vroeger u zich indekt tegen een mogelijk overlijden, des te voordeliger dit is. Niet alleen vanuit fiscaal oogpunt (omdat u langer een belastingvermindering kunt genieten), maar ook (en vooral) om uw gezin tijdig te beschermen.

 

Meer weten? Lees hier ons artikel over de overlijdensverzekering.

De nalatenschapsverzekering

Wilt u vermijden dat uw dierbaren hun spaargeld moeten aanspreken om de successierechten op uw effectenrekening te betalen?

 

Dankzij de nalatenschapsverzekering (of overlijdensverzekering door ongeval) ontvangen uw begunstigden – als u zou overlijden door een ongeval – een aanzienlijk bedrag dat gelijk is aan een percentage van de waarde van uw effectendossier. Daarmee kunnen ze (een deel van) de successierechten betalen die aan uw effectenrekening verbonden zijn.

 

Meer weten? Lees hier ons artikel over de nalatenschapsverzekering.

De tijdelijke overlijdensverzekering

Met het afsluiten van een schuldsaldoverzekering die gelinkt is aan een hypothecair krediet (ook wel tijdelijke overlijdensverzekering genoemd) geeft u uw nabestaanden de garantie dat ze eigenaar worden van uw woning, zonder dat ze uw lopende lening moeten aflossen of het pand moeten verkopen. Wist u trouwens dat een schuldsaldoverzekering ook gelinkt kan worden aan andere kredieten?

 

 

Wist u trouwens dat u uw familieleden extra kunt beschermen bij ziekte of ongeval? Ook in die situaties (waar werken geen optie is) loeren financiële kopzorgen om de hoek. Via een extra premie kunt u samen met uw gezin belangrijke bijkomende dekkingen genieten.

 

Meer weten? Lees hier ons artikel over de schuldsaldoverzekering.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze verschillende verzekeringsproducten? Check onze webpagina voor meer info of maak een afspraak met uw ING-adviseur.