Vrije tijd

21 augustus 2018

Back to reality: vijf tips voor een vlotte herstart

Hij is weer voorbijgevlogen, de zomer! Tijd dus om aan het werk te gaan of om de banken van de unief of hogeschool weer op te zoeken. Maar misschien zit je door die dagelijkse routines met de vakantieblues? Met deze tips ga je er vol moed tegenaan.

1. Balen mag

Monday Morning GIF


Jawel, het is doodnormaal dat je er niet voor staat te springen om terug aan de slag te gaan. Ongeveer de helft van de Belgen vertrekt met tegenzin weer naar het werk. Dat gebrek aan enthousiasme hoeft dus niet te betekenen dat je de verkeerde job of studie hebt gekozen.

No stress: sla niet meteen aan het twijfelen en piekeren. Laat het gewoon allemaal op je afkomen.

2. Treat yourself!

high five 30 rock GIF


Vlieg er niet direct te hard in na je vakantie. Dat maakt de schok nog groter. Verdeel je werk in makkelijk verteerbare stukjes, gespreid over de dag. En trakteer jezelf achteraf op een pauze, iets lekkers of die nieuwste aflevering van je favoriete reeks op Netflix. Daarnaast is het ook een goed idee om jezelf tijdens de week eens te verwennen met een avondje cinema of een restaurantbezoekje. 

Tip:

Check vooraf even je saldo met de ING Smart Banking-app, zodat je niet voor verrassingen staat.

3. De buitenlucht is goud waard

Tyler Hoechlin GIF


Dat het najaar in de lucht hangt, betekent nog niet dat je constant binnen moet zitten. De frissere herfstlucht is zelfs gezonder dan die tijdens de tropische zomerdagen. En de zon geeft nog steeds een beetje energie, onder de vorm van verkwikkende vitamine D.

Tijd voor wat actie dus: loop tijdens de middagpauze eens een rondje rond je bedrijf of rond de campus. Of ga tijdens het weekend eens wandelen in het bos. Perfect om letterlijk te herademen!

Naast frisse lucht is ook voldoende beweging belangrijk. Een wandeling is een goed begin, maar het kan net zo leuk zijn om eens lekker de benen los te zwieren op je favoriete liedjes! Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat goede muziek ons gelukkig maakt. De reden? Muziek zorgt voor extra aanmaak van dopamine.

4. Tijd voor nieuwe plannen!

Party Partying GIF by Topshelf Records


Zorg ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Trakteer jezelf op een weekendje weg of een korte citytrip. Of begin gewoon al je volgende skireis te regelen.

Blokkeer genoeg tijd in je agenda voor je vrienden. Spreek een vaste dag af waarop jullie elkaar zien. Organiseer etentjes, plan filmavonden en probeer van tijd tot tijd zoveel mogelijk vrienden samen te krijgen voor een onvergetelijk feestje. Wacht niet zelf op uitnodigingen, maar lanceer gewoon zelf je topidee!

Tip:

Een etentje organiseren of je koelkast vullen met drankjes: wie betaalt? Met de ING Smart Banking-app betaal je snel en makkelijk de organisator terug. Zo hoeft niemand de volgende dag wakker te worden met een financiële kater!

#Throwback

September GIF


De realiteit zorgt ervoor dat die leuke reis snel héél ver weg lijkt. En dat terwijl je er zo gelukkig was! Haal herinneringen op met een wekelijkse #throwbackthursday en doe er op moeilijke momenten nog een extra #flashbackfriday bovenop! A little bit of feelgood goes a long way…

Voor de nostalgische zielen: waarom maakt je geen ouderwets fotoboek? Een vakantiescrapbook is een pak charmanter dan een reeks bestanden op je smartphone of laptop, én je kunt er je creativiteit mee kwijt!

In the pocket!

Hoe je ook het najaar probeert te overleven: met onze ING Smart Banking-app regel je al je geldzaken makkelijk onderweg. In the pocket!