Vrije tijd

6 januari 2017

Solden en krokusvakantie: blijf beschermd!

De soldenperiode valt meestal duur uit. Wilt u te weten komen hoe u uw uitgaven kan optimaliseren tijdens deze dure periode? Hieronder vindt u enkele ideeën.

Solden: draag zorg voor uw aankopen

Denk goed na over hoe u uw aankopen gaat doen. Diefstal, beschadiging, leveringsfout ... Denk eraan met de juiste kredietkaart te betalen! om uw aankopen zo goed mogelijk te beschermen! De verschillende verzekeringen die kredietkaarten bieden:

  • De aankoopverzekering dekt alle kosten in verband met schade of diefstal van uw aankopen tot een bepaald bedrag en voor een bepaalde periode.
  • De leveringsverzekering dekt de levering van uw aankopen op het internet tot een bepaald bedrag en voor een bepaalde periode.
  • De verlengde waarborgverzekering laat toe om de garantie te verlengen op goederen van een bepaalde waarde en die genieten van de wettelijke garantie van 2 jaar.

De kredietkaart heeft dus niet als enige functie om de betaling van uw aankopen uit te stellen, ze laat u ook toe om uw aankopen te beschermen!

Krokusvakantie: vertrek in alle gemoedsrust

Als u van plan bent om tijdens de carnavalsvakantie op reis te gaan, geldt hetzelfde advies als bij het shoppen: wacht niet tot de laatste minuut om te reserveren! Organiseer uw reis al ruim van tevoren om zo een onvergetelijke vakantie te beleven tegen een betaalbare prijs.

Het is ook van groot belang om voorbereid te zijn op onvoorziene voorvallen tijdens uw reis. Er bestaan tal van verzekeringen en bijstandsformules die u toelaten van een zorgeloze vakantie te genieten:

  • Als het ongeluk u of iemand van uw familie treft door een ernstig ongeval tijdens uw vakantie dat leidt tot een overlijden of een permanente invaliditeit, neemt de ‘reisongevallenverzekering’ onder bepaalde voorwaarden alle kosten op zich.
  • Er overkomt u een tragische gebeurtenis die u ervan weerhoudt om op reis te vertrekken (ongeval, overlijden van een naaste, vernield huis, diefstal van uw reisdocumenten, enzovoort)? De ‘annulatieverzekering’ laat u toe om onder bepaalde voorwaarden het geld dat u al hebt uitgegeven aan de reservatie te recupereren.
  • Wordt u ziek tijdens uw vakantie en moet u worden gehospitaliseerd? Moet u worden gerepatrieerd om alle nodige zorgen te kunnen toedienen? Of is uw toestand zodanig ernstig dat u eerst moet herstellen vooraleer terug te kunnen keren? Onder bepaalde voorwaarden neemt de ‘bijstandsverzekering’ deze kosten op zich.

De juiste kredietkaart geeft u dus niet alleen de flexibiliteit om terugbetalingen te spreiden in de tijd, maar kan u opnieuw redden bij onvoorziene omstandigheden.

En nu?

Ontdek al onze kredietkaarten en de inbegrepen verzekering op onze site. U kunt ook een afspraak maken in een van onze kantoren of bellen naar het nummer +32 2 464 60 01.

We hopen dat u nu beter voorbereid bent om zorgeloos van de soldenperiode en carnavalsvakantie te genieten!


Dit artikel is geschreven in samenwerking met TopCompare.be