Vrije tijd

De e-bike: waarom nog twijfelen?

Fietsen heeft heel wat voordelen. U vermijdt files, dure parkeerplaatsen én uw conditie gaat erop vooruit. Soms is de motivatie om de fiets te nemen echter ver zoek. Biedt een e-bike de oplossing?

Met een e-bike bespaart u tijd

Voor drukke trajecten en stadsverkeer is de e-bike het snelste vervoermiddel:

  • Met de e-bike staat u nooit in de file en moet u niet op zoek naar een parkeerplaats.
  • De e-bike bereikt vlot 25 km/u, een speed pedelec haalt zelfs 45 km/u.

Uit onder­zoek naar woon-werkverkeer blijkt dat 27% van de testpersonen sneller op het werk raakt met de fiets dan met de wagen. Tijdens de spits loopt dit zelf op tot 90%.

Met een e-bike kiest u zelf hoe hard u trapt

U kiest zelf hoe hard u wilt trappen wanneer u met een elektrische fiets rijdt. In de hoogste stand arriveert u fris als een hoentje op uw bestemming. Voor een intensiever ritje en wat meer beweging gebruikt u de laagste stand, en moet u stevig trappen.

Dankzij die trapondersteuning zijn langere trajecten met een e-bike minder vermoeiend en houdt u de vaart erin wanneer u zware boodschappentassen meezeult.

Een e-bike stimuleert een gezond bewegingspatroon

Al is het maar vijf minuten fietsen naar de bakker, ’s ochtends kan een klein stukje straat dat lichtjes omhooggaat al aanvoelen als de Mont Ventoux. Met een elektrische fiets kiest u minder snel voor de auto. Afstanden lijken korter en hellingen minder steil.

Omdat lange of uitdagende trajecten u minder afschrikken, neemt u vaker de fiets. Dit zorgt ervoor dat u meer beweegt en dat doet wonderen voor uw conditie. Bovendien heeft dit ook positieve gevolgen voor uw humeur!

Wist u dat...

80% van alle verplaatsingen minder dan 20 km bedragen? De ideale afstand om af te leggen met uw elektrische fiets!

Een e-bike is financieel interessant

Door uw elektrische fiets te gebruiken, ontsnapt u aan een heleboel kosten, zoals belastingen en parkeertickets. Daarbij kunt u profiteren van bepaalde fiscale voordelen. Meer dan een korte rekensom hebt u niet nodig om te merken dat een e-bike een slimme investering is.

Een e-bike is goed voor het milieu

Voor dezelfde afstand produceert een elektrische fiets slechts 2 procent van de CO2-uitstoot van een auto. Bovendien zijn de onderdelen van een e-bike voor 100% recycleerbaar.

Er is een e-bike op maat van iedereen

Duikt u graag met uw mountainbike de modder in? Of wilt u liever in stijl de stad doorkruisen en droomt u van een vlot fietsende bakfiets om uw kinderen en boodschappen te vervoeren? U vindt vast wel een e-bike op maat.

Meer weten?

Hier vindt u alles over de ING Fietslening

Hebt u al beslist?

Bent u al overtuigd en van plan om een elektrische fiets in huis te halen?