Vrije tijd

3 leuke vakantieactiviteiten voor je tieners

Nog geen plannen voor de paasvakantie? Wat zou je ervan denken om de financiële vaardigheden van je tieners aan te scherpen en er nog plezier aan te beleven ook? Mogelijkheden genoeg tijdens deze twee weken. Ontdek alvast onze kleine selectie.

Een superquiz om je kennis te testen

Zin om jullie financiële kennis te testen en bij te spijkeren? Met deze quiz leer je op speelse wijze bij over geld en financiën. Via de app Kahoot kunnen je kinderen zelfs fysiek deelnemen aan de quiz ‘Supercharging financial skills’ voor de hoofdzetel van ING in Brussel. Klaar om op zoek te gaan naar de juiste antwoorden met het hele gezin?

>Alles over deze quiz

Twee meisjes die plezier hebben op hun telefoons

Ontdek de quiz "Supercharging financial skills"

Cinema vanuit je luie zetel

Of waarom niet allemaal samen naar een leuke film kijken? Weet je niet wat kijken? In plaats van je een half uur over de verschillende platformen te laten scrollen om een leuke film te vinden die geschikt is voor iedereen, hebben we een lijst met 5 leuke films voor je samengesteld die het geldthema aansnijden. Heerlijke films voor het hele gezin, met een interessante levensles over rijkdom, financiële onafhankelijk of het belang van sparen. Van Up over Cool Runnings tot Aladdin: heel het gezin zal hier plezier aan beleven … en er hopelijk ook iets van opsteken.

Een gratis stage om te leren coderen

De paasvakantie vormt een uitstekende gelegenheid voor je kinderen om te leren coderen. De BeCentral Foundation organiseert overal in België stageweken om jongeren de basis aan te leren van digitaal programmeren. Waarom? Leren coderen ontwikkelt vaardigheden zoals kritisch denken, problemen oplossen en creativiteit. Allemaal sterke troeven voor hun toekomst. De stages zijn geschikt voor jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar uit alle socio-economische achtergronden. Bovendien is de stageweek helemaal gratis dankzij de steun van verschillende partners, waaronder ook ING. Leuk, niet?

Ziezo, nu ben je helemaal klaar voor leuke momenten tijdens de paasvakantie met je kinderen!