Vrije tijd

10 april 2017

Betalen in het buitenland: welke oplossing kiest u?

Hoera, u gaat naar het buitenland! Eens ter plaatse bent u maar beter op alles voorbereid. Betaalt u er cash, met de kaart of online? Ontdek hier welke betaalmiddelen u het best meeneemt naar uw bestemming.

Welke betaalmiddelen kiest u?

Om een kleine aankoop te betalen of om geld op te nemen in het buitenland kunt u overal in geografisch Europa uw bankkaart gebruiken. Reist u buiten Europa? Vraag dan aan een medewerker in uw bankkantoor om de regio van uw Maestro uit te breiden.

Voor uw ING-kredietkaart doet u niets: u kunt ze automatisch overal te wereld gebruiken om veilig te betalen en geld op te nemen. We raden u wel aan om er zo weinig mogelijk cash mee op te nemen: daar gaat immers een hogere kost mee gepaard.

Cash, altijd een goede oplossing

Neem steeds wat cash mee. Bij ING kunt u uw vreemde valuta via de site bestellen. Ga hiervoor naar het online bestelformulier, kies de munteenheid en het bedrag, vul uw gegevens in en bestel. U krijgt een bevestiging via mail en haalt het geld later af in het door u gekozen ING-kantoor. Vraag kleine coupures zodat u het geld op verschillende plaatsen kunt stoppen. Zo gaat u niet met grote bedragen in uw portemonnee op pad.

Als u op uw bestemming geld wilt wisselen, vermijd dan luchthavens. Daar zijn de tarieven duurder. Laat geen buitenlands geld in uw zakken zitten bij uw terugkeer naar Belgiƫ. Muntstukken en soms ook kleine coupures kunt u niet meer terug wisselen.

Online en mobiel bankieren op reis

Vertrekt u naar het buitenland maar bent u uw gasfactuur vergeten te betalen, moet u een dringende overschrijving doen of wilt u het saldo van uw spaarrekening bekijken? Met de ING Smart Banking App regelt u uw bankzaken waar en wanneer u maar wil. Zo blijft er meer tijd over om te genieten van de leuke dingen!

Meer info?

Wenst u meer informatie te ontvangen over uw verschillende betaalopties in het buitenland?