Vrije tijd

13 mei 2019

Welke betaalmethoden moet u kiezen als u naar het buitenland reist?

Gaat u binnenkort naar het buitenland? U vraagt zich af welke betaalmethode u moet kiezen. Uw kredietkaart of uw gewone debetkaart? Hier vindt u een praktisch overzicht van de mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn:

Betalen met een debetkaart of kredietkaart?


Kunt u al uw betalingen perfect uitvoeren met uw debetkaart. Maestro is in een aantal landen namelijk automatisch geactiveerd. In welke landen? Ontdek het in dit overzicht. Let echter wel op als u van plan bent om een auto te huren of iets te eten wilt kopen in het vliegtuig: in die gevallen worden soms alleen kredietkaarten geaccepteerd.


Ten eerste kan de kredietkaart vrijwel overal ter wereld worden gebruikt. Buiten Europa zal ze in alle bars, restaurants en andere winkels bruikbaar zijn zonder dat u ze van tevoren moet activeren. Neem echter liever geen geld op met een kredietkaart, want de kosten daarvoor kunnen hoog oplopen.

 

Voor de veiligheid kunt u uw kredietkaart combineren met uw debetkaart, voor het geval dat uw kredietkaart geblokkeerd of kwijt zou zijn. Vergeet echter niet om Maestro te activeren voor de landen die u zult bezoeken. Bent u al ter plaatse? Geen paniek: via onze ING Smart Banking-app kunt u Maestro gemakkelijk activeren, waar en wanneer u maar wilt. U kunt Maestro ook activeren vanuit Home’Bank of bellen naar +32 2 464 60 01 (van maandag tot vrijdag van 8u tot 22 u en elke zaterdag van 9u tot 17u).


Hoe activeert u online de ING debetkaart?
  1. Meld u aan in de ING Smart Banking-app of Home'Bank
  2. Ga naar de Doe-het-zelf-zone (in het startscherm)
  3. Selecteer "Mijn rekeningen en kaarten"
  4. Selecteer "Mijn debetkaart buiten de Europese Unie gebruiken" en volg de stappen
Vreemde valuta's bestellen: altijd een goed idee

Het is ook een goed idee om een beetje geld bij u te hebben. Zo heeft u altijd geld beschikbaar voor een taxi, aankopen op de markt of voor restaurants die geen bankkaarten aanvaarden. Vooral een goede raad indien u op weg bent naar een plek in de "middle of nowhere"! 


Bestel eenvoudig online uw vreemde valuta's bij ING
  1. Vul ons online bestelformulier in.
  2. Selecteer de munteenheid en het bedrag.
  3. Vul uw gegevens in en klaar!
Uw uitgaven opvolgen via de ING Smart Banking-app

Houd uw uitgaven gemakkelijk onder controle via onze mobiele app, ook wanneer u in het buitenland bent! Met de app kunt u overschrijvingen in euro (SEPA) uitvoeren of in een oogwenk uw saldo checken! Handig wanneer u beseft dat u geld bent vergeten over te maken naar uw zichtrekening, of bijvoorbeeld een dringende rekening moet betalen.