Vrije tijd

2 december 2019

5 tips om met een gerust gemoed op reis te vertrekken

Ziekte, ongeval of diefstal: op reis kan er van alles gebeuren. Wilt u uw vakantie niet laten verpesten? Neem dan uw voorzorgen. Zo reist u met een gerust gemoed. Hieronder geven we u enkele tips.

1. Maak een kopie van uw belangrijke documenten

Tas vergeten op de bus, papieren gestolen in de bungalow, portemonnee verdwenen ... U kunt maar beter een kopie hebben van uw belangrijkste documenten. Bewaar de dubbels op een andere plaats dan de originelen. Of: bewaar een digitale kopie op uw gsm of in uw mailbox.

2. Noteer belangrijke nummers

Noteer de nummers van uw verzekeringspolissen in een notitieboekje of bewaar ze op uw gsm. Zo hebt u ze onmiddellijk bij de hand als er iets misloopt. Is uw bank- of kredietkaart verdwenen? Bel onmiddellijk naar Card Stop op het nummer + 32 70 344 344.

3. Vraag uw Europese ziekteverzekeringskaart aan

Medicijnen voor turista of zonnesteek nodig? Hevige kiespijn of andere kwaaltjes die u snel wilt verzorgen? Dan moet u uw Europese ziekteverzekeringskaart bij u hebben (EZVK). U haalt ze bij uw ziekenfonds.

4. Houd uw hospitalisatieverzekering binnen handbereik

Gevallen met de fiets? Frontale botsing met een ezel? Deze verzekering dekt de kosten van uw ziekenhuisopname in het buitenland, net zoals in België. De repatriëring is met deze verzekering niet gedekt.

5. Neem een bijstandsverzekering tijdens uw reis

Een vliegtuig dat niet opstijgt omwille van een staking, een geblokkeerde rug door een ski-ongeval, een kwallenbeet aan de kust… Het is belangrijk om voor deze kleine of grote incidenten, die uw vakantie dreigen te verpesten, goed verzekerd te zijn ! Met een reisbijstand, wordt er 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u gezorgd.

Bijvoorbeeld

Wanneer de toestand van de verzekerde zieke of gekwetste een ziekenhuisopname vereist van meer dan 24 uur en/of een repatriëring, dan betaalt de verzekeraar de repatriëring van de gewonde en zijn of haar gezin, of de kosten voor een verlengd verblijf in het hotel als de gewonde om medische redenen niet vervoerd mag worden.

En nu, genieten!

Nu u in het bezit bent van alle verzekeringen, kan niets u nog tegenhouden om volop van uw vakantie te genieten!