Vrije tijd

16 juli 2018

Je smartphone gebruiken op reis

Een last-minute naar de zon of een leuke citytrip gepland? Hoe beter je voorbereid bent, hoe minder zorgen je hebt op vakantie. Ook je smartphone biedt hulp. Ontdek hier hoe!

Online aanbiedingen vergelijken

Je vakantie plannen begint met de zoektocht naar een hotel, een auto en naar leuke activiteiten. Op zoek naar de beste deals? Vergelijk dan online aanbiedingen en lees de meningen van andere gebruikers alvorens iets te reserveren.


Een studie uit 2016 van DigitasLBi toont aan dat 69% van de Belgen eerst een online review bekijkt alvorens iets te kopen. En terecht! Dankzij online reviews weet je wat te verwachten en vermijd je terecht te komen in een slecht restaurant of onhygiënisch hotel.

Nooit meer verloren lopen

Op zoek naar een restaurant, museum of het dichtstbijzijnde strand? Je smartphone gidst je door steden, afgelegen routes en toont je de snelste weg van punt A naar punt B.


Google Maps en Waze zijn vandaag de meest gebruikte apps. Zij laten de verkeerssituatie in real time zien en dit in meer dan 60 landen. Je hoeft zelfs niet met het internet verbonden zijn om de gps-functie te gebruiken: je kan de kaart of route gewoon op voorhand downloaden.

Geen roamingkosten meer in de EU

Sinds 15 juni 2017 betaal je geen extra kosten meer als je vanuit een ander EU-land belt, sms’t of downloadt. Let wel: er is een limiet op hoe vaak je zonder roamingkosten kunt bellen, sms’en of downloaden vanuit het buitenland. Overschrijd je die? Dan betaal je toch bij, maar minder dan vroeger. 

Beheer je budget op vakantie

Kinderen, levensritme en geld zijn de 3 meest voorkomende oorzaken van discussies op vakantie. Voor de eerste twee bestaat er helaas geen mirakel-app. Met je geldzaken kunnen we gelukkig wel helpen.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met TopCompare.be