Vrije tijd

Niets vergeten?

Een checklist voor een geslaagde vakantie

Goed begonnen is half gewonnen. Dat is ook zo als u op vakantie vertrekt. Tijdens de voorbereiding van uw reis moet u met 1.001 dingen rekening houden. Stress verzekerd! Met de ING-vakantiechecklist op zak bent u echter snel verlost van die zorgen. Download de pdf, druk hem af en u vertrekt met een gerust hart!

Een vakantiechecklist: er staat meer in dan u denkt

Niet alleen wat u in uw koffers steekt is belangrijk voor een geslaagde vakantie. U zorgt er best ook voor dat u uw woning en (eventueel) uw wagen in ‘vakantiemodus’ achterlaat: geef bijvoorbeeld uw sleutel aan de buren en vraag hen om uw planten water te geven, de rolluiken op te trekken, de brievenbus te legen of de huisdieren eten te geven. Het staat allemaal in de checklist te lezen. Van uw waardevolle voorwerpen in huis kunt u een foto nemen en die naar uzelf mailen. Zo beschikt u bij thuiskomst over een glasheldere inventaris, moest er ingebroken zijn.

U vertrekt natuurlijk het liefst op reis zonder zorgen, en dus verzekert u zich best tegen de belangrijkste risico’s. In onze vakantiechecklist hebben vindt u hierover een overzicht met nuttige tips. Bijvoorbeeld dat u uw groene kaart moet controleert als u met de auto op vakantie gaat. Of dat u er voor zorgt dat uw bijstandsverzekering voor ongevallen of medische problemen up-to-date is.

Het spreekt voor zich dat u uw identiteitskaart (ook de kids-ID van uw kinderen!), rijbewijs en andere persoonlijke documenten niet mag vergeten. Net zomin als voldoende debet- en kredietkaarten zodat u op uw vakantiebestemming niet op droog zaad komt te zitten. De ING-vakantiechecklist vermeldt nauwkeurig welke documenten u allemaal nodig hebt op reis.

U denkt er waarschijnlijk niet aan wanneer u vertrekt, maar ook op vakantie kunt u ziek worden. Een basisreisapotheek mag daarom niet ontbreken in uw reiskoffer. Net zomin als toiletartikelen of eventuele kinderverzorgingsproducten. Het zijn allemaal dingen waarvoor u op uw reisbestemming niet meteen naar de winkel wilt lopen.

Oh ja, om uw smartphone, fototoestel en laptop zonder problemen in het buitenland te kunnen gebruiken neemt u best alle adapters mee. Uw stekkers van thuis passen immers vaak niet in de buitenlandse stopcontacten. Ook dat staat in onze checklist (pdf)!

Een checklist op maat

Om het u gemakkelijk te maken heeft ING één reischecklist gemaakt – of u nu alleen, met uw partner, met vrienden of met de kinderen op reis gaat. Download de pdf (pdf), druk hem af en steek de checklist in uw handbagage. Wellicht komt hij nog van pas bij uw terugkeer.

Nog geen reisbijstand?

Ga eens kijken naar onze reisbijstandsverzekering en bereken uw premie online. De verzekering afsluiten duurt slechts enkele minuten, en u bent onmiddellijk verzekerd. Zo vertrekt u zonder stress op reis!