Vrije tijd

16 november 2018

ING en UNICEF, een uniek en duurzaam partnerschap

Het partnerschap tussen ING en UNICEF heeft een duidelijke focus: op een positieve en blijvende manier bijdragen aan de levens van miljoenen kinderen en jongeren over de hele wereld.

Kwaliteitsvol onderwijs en veilige, gezonde woonomstandigheden. Dat zijn basisrechten voor elk kind, toch? Maar nog te vaak zijn die rechten niet voldaan. Daarom gaat ING samen met UNICEF en haar andere partners al sinds 2005 ‘back to basics’. We zetten acties op poten om geld in te zamelen en mensen, zowel binnen als buiten ING, te informeren.

Het resultaat? Tussen 2014 en 2017 ontvingen 59 miljoen kinderen schoolmateriaal. Ze bleven op de schoolbanken en werkten aan hun toekomst. 

Bouwen aan de toekomst

Wereldwijd lopen er meer dan 1,2 miljard tieners rond. 90% van hen leeft in een ontwikkelingsland en heeft het moeilijk om onafhankelijk te worden, zowel sociaal als financieel. Dat zijn harde cijfers. Begin 2015 definieerde ING samen met UNICEF een actieplan, speciaal voor hen: Power for Youth. Het project wil jongeren in staat stellen om zelf te bouwen aan een duurzame toekomst.

We geven hen de kans om

  • creatief te zijn
  • kritisch te denken
  • zelf hun financiën te beheren
  • hun eigen problemen aan te pakken
  • zelfstandig te worden.

Sinds het begin van het ‘Power for Youth’-partnership, organiseren ING-medewerkers regelmatig evenementen om geld in te zamelen voor UNICEF. ING verbindt zich ertoe alle financiële bijdragen te verdubbelen.

Meer lezen?