Vrije tijd

7 handige tips die uw vakantie nog zaliger maken

Het is eindelijk zover: u vertrekt op die langverwachte en welverdiende reis. En of u nu zonnecrème klaarlegt, een citytrip doet of iets avontuurlijker hebt gepland: u wilt er natuurlijk van genieten zonder te veel stress.

Daarom zetten wij zeven superhandige tips op een rij die uw reis makkelijker zullen maken.

1. Scan en mail uw persoonlijke documenten op voorhand in

scanning documents(c) FAIL Blog


En zet deze vervolgens in uw iCloud of mail ze naar uzelf. Zo kunt u er altijd makkelijk bij met uw laptop, tablet of smartphone. Deze kopieën kunnen van pas komen wanneer uw identiteitskaart, rijbewijs, visum, vliegtuigticket of creditcard gestolen worden. Of wanneer u ze per ongeluk kwijtspeelt, dat kan ook.

2. Minder turbulentie? Reserveer een plaats aan het raam

turbulence(c) Comedy Central


Ook ter hoogte van de vleugels zou u minder last hebben van luchtschommelingen. Bovendien is dit het stevigste deel van het vliegtuig. U weet maar nooit.

3. Gaat u buiten Europa? Activeer uw bankkaart dan voor uw bestemming

Standaard werkt Maestro op uw debetkaart enkel in de hele Europese geografische zone, inclusief landen als Rusland en Turkije. Gaat u daarbuiten, bijvoorbeeld richting de Verenigde Staten of de Dominicaanse Republiek? Met de ING Banking app regelt u het gelukkig in enkele minuten. Hebt u de app nog niet? Activeer hem dan via Home’Bank.

4. Houd uw uitgaven op reis in de gaten

Zo vermijdt u dat uw reisbudget halverwege de trip plots op is, of dat de afrekening van uw kredietkaart bij thuiskomst dubbel zo hoog blijkt als verwacht. Uw saldo checken én een deel van uw bankzaken regelen kunt u even makkelijk op vakantie doen met onze ING Banking app. Ook vanop uw strandstoel of in de taxi.

5. Neem een glas om muziek af te spelen via uw gsm

smartphone music(c) The Kim Komando Show


Plaats uw smartphone in een leeg glas voor meer bassen én meer volume. Ideaal voor wanneer u uw draagbare speakers vergeten bent of te weinig plaats had om deze nog mee te nemen!

6. Onthoud uw parkeerplaats makkelijk, met een Google Maps-pin

google maps pin (c) Jeff Westerskov


Open gewoon de Google Maps-app en houd uw huidige de locatie ingedrukt. Dankzij de Google Maps-pin onthoudt Google Maps uw locatie en vindt u snel en makkelelijk uw auto terug in een onbekende stad.

7. Ontdek lokale pareltjes om te lunchen en dineren via FourSquare of Yelp

restaurants(c) Warner Bros. Pictures


Want zeg nu zelf: toeristische restaurantjes zijn vaak niet de gezelligste. En ook niet de plekjes met de lekkerste gerechten. U kunt beter gaan voor topadresjes die vooral bij de lokale bevolking bekend zijn. De smartphone-apps FourSquare en Yelp zijn hiervoor uw partner in crime. Bovendien kunt u er makkelijk de paswoorden van wifi-netwerken op vinden, die staan vaak in de comments.

Beheer uw reisbudget