Budget beheren

31 maart 2016

Geld in het buitenland: welke oplossingen kiest u?

Eens ter plaatse bent u maar beter op alles voorbereid. Betaalt u er cash, met de kaart of online? Ontdek hier welke betaalmiddelen u het best meeneemt naar uw bestemming.

Betaling: welke betaalmiddelen kiest u?

Om een kleine aankoop te betalen of om geld op te nemen in het buitenland kunt u overal in geografisch Europa uw bankkaart gebruiken. Reist u buiten Europa? Vraag dan aan uw kantoor om de regio van uw Maestro uit te breiden.

Voor uw ING-kredietkaart doet u niets: u kunt ze automatisch overal te wereld gebruiken om veilig te betalen en geld op te nemen. We raden u wel aan om er zo weinig mogelijk cash mee op te nemen: de kosten liggen hoger.

Cash, altijd een goede oplossing

Neem steeds wat cash mee. Bij ING kunt u uw vreemde valuta via de site bestellen. Ga hiervoor naar het online bestelformulier, kies de munteenheid en het bedrag, vul uw gegevens in en bestel. U krijgt een bevestiging via mail en haalt het geld later af in het door u gekozen ING-kantoor. Vraag kleine coupures zodat u het geld op verschillende plaatsen kunt stoppen. Zo gaat u niet met grote bedragen in uw portemonnee op pad.

Als u op uw bestemming geld wilt wisselen, vermijd dan luchthavens. Daar zijn de tarieven duurder. Laat geen buitenlands geld in uw zakken zitten bij uw terugkeer naar België. Muntstukken en soms ook kleine coupures kunt u niet meer wisselen.

Uw bankzaken beheren op reis met online en mobiel bankieren

Bent u uw gasfactuur vergeten te betalen, moet u een dringende overschrijving doen of wilt u het saldo van uw spaarrekening bekijken? Met uw smartphone of tablet regelt u uw bankzaken alsof u thuis bent. Als u hiervoor liever de computer gebruikt, neem dan uw kaartlezer mee.