Vrije tijd

22 februari 2017

5 tips om met een gerust gemoed op reis te vertrekken

Ziekte, ongeval of diefstal: op reis kan er van alles gebeuren. Wilt u uw vakantie niet laten verpesten? Neem dan uw voorzorgen. Zo reist u met een gerust gemoed. Hieronder geven we u enkele tips.

Maak een kopie van uw belangrijke documenten

Tas vergeten op de bus, papieren gestolen in de bungalow, portemonnee verdwenen ... U kunt maar beter een kopie hebben van uw belangrijkste documenten. Bewaar de dubbels op een andere plaats dan de originelen. Of: bewaar een digitale kopie op uw gsm of in uw mailbox.

Noteer belangrijke nummers

Noteer de nummers van uw verzekeringspolissen in een notitieboekje of bewaar ze op uw gsm. Zo hebt u ze onmiddellijk bij de hand als er iets misloopt. Is uw bank- of kredietkaart verdwenen? Bel onmiddellijk naar Card Stop op het nummer + 32 70 344 344.

Vraag uw Europese ziekteverzekeringskaart aan

Medicijnen voor turista of zonnesteek nodig? Hevige kiespijn of andere kwaaltjes die u snel wilt verzorgen? Dan moet u uw Europese ziekteverzekeringskaart bij u hebben (EZVK). U haalt ze bij uw ziekenfonds.

Houd uw hospitalisatieverzekering binnen handbereik

Gevallen met de fiets? Frontale botsing met een ezel? Deze verzekering dekt de kosten van uw ziekenhuisopname in het buitenland, net zoals in België. De repatriëring is met deze verzekering niet gedekt.

Neem een bijstandsverzekering tijdens uw reis

Een vliegtuig dat niet opstijgt omwille van een staking, een geblokkeerde rug door een ski-ongeval, een kwallenbeet aan de kust… Het is belangrijk om voor deze kleine of grote incidenten, die uw vakantie in België of het buitenland dreigen te verpesten, goed verzekerd te zijn ! Met een reisbijstand, wordt er 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u gezorgd.

Bijvoorbeeld, wanneer de toestand van de verzekerde zieke of gekwetste een ziekenhuisopname vereist van meer dan 24 uur en/of een repatriëring, dan betaalt de verzekeraar het forfait en/of de resterende skilessen van de verzekerde (maximum 250 euro per schadegeval).

En nu, genieten!

Nu bent u in het bezit van alle verzekeringen om beschermd te zijn in het geval van een tegenvaller. Zo kunt u met een gerust gemoed genieten van uw vakantie.

Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen omtrent onze verzekeringen, bezoek dan onze site. Of u kunt ook een bezoekje brengen in één van onze kantoren of bellen naar het nummer +32 2 464 60 02.