Wonen

Kopen, bouwen of renoveren: een stappenplan

ING begeleidt u stap voor stap!

We bouwen mee aan uw droomproject en helpen u met handige tips, checklists en vergelijkende tabellen. Natuurlijk kunt u ook bij ING terecht voor de gepaste lening en eventueel verzekeringen. Want uw woning verdient ook de beste bescherming. Alvast veel succes met de zoektocht!

Kopen, bouwen of verbouwen: bekijk de video

In 5 stappen naar uw droomwoning

1. Wat te doen: bouwen of kopen?

Denk goed na over welk type woning u graag wilt, waar u wilt wonen enz. Zet alles op een rijtje en neem alle tijd die u nodig hebt om te kiezen. De voor- en nadelen van bouwen of kopen (en eventueel verbouwen) hebben wij alvast voor u in een handige vergelijkende tabel gezet.

2. Wat mag mijn woning kosten?

Als u iets koopt, moet u eerst weten wat u kunt uitgeven. U brengt dus best al uw financiële middelen in kaart. Houd daarbij ook rekening met alle kosten die u als eigenaar hebt, maar ook met mogelijke premies. We raden ook aan om een budget op lange termijn uit te werken.

3. Woning of bouwgrond gevonden! Nu de lening nog.

Als u uw droomproject hebt gevonden, gaat u op zoek naar een lening. We geven alvast uitleg over de verschillende soorten leningen en interesten. U kunt zelf online berekenen wat een hypothecaire lening bij ING kost en hoe het leenproces bij ons werkt.

4 .Bijna eigenaar, eerst nog de papieren regelen.

Woning gevonden en lening gekozen? Dan is het nu tijd voor het compromis, de aanvraag van uw lening, de notaris enz. ING kan u hierbij helpen.

5. De grote dag: verhuizen!

Het is zover: u verhuist naar uw droomwoning! We hebben handige tips en checklists zodat ook deze stap supervlot verloopt. Daarna kunt u met volle teugen genieten van uw nieuwe huis of appartement!