Wonen

Energieprijzen: specifieke maatregelen om onze klanten te ondersteunen

Beste klanten, de energie- en grondstofprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen, met grote gevolgen voor de economische situatie van ons land. Door de hoge energieprijzen komt ook de financiële situatie van tal van gezinnen én ondernemingen onder druk te staan.

Om die reden heeft de Federale overheid samen met de financiële sector een betalingsuitstel voor woonkredieten aangekondigd voor klanten die het hardst door de energiecrisis worden getroffen. Ook voor bedrijven staan banken klaar om te helpen, om met hen individueel naar de beste oplossing op maat te zoeken.

Ontdek hoe we je kunnen helpen:

Een betalingsuitstel voor een woonkrediet houdt in dat je gedurende 12 maanden geen kapitaal meer moet aflossen. De interesten blijf je wel betalen. De looptijd van je krediet zal verlengd worden met 12 maanden.

Je kan in de ING Banking-app nagaan hoe je maandelijkse afbetaling is opgebouwd (intrest- en kapitaalgedeelte).

Het betalingsuitstel kan worden aangevraagd in de periode van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023. Dit uitstel gaat niet terug in de tijd en is dus enkel geldig voor komende aflossingen. 

Het aanvraagformulier is live

Oplossingen op maat voor ondernemingen

Ook voor ondernemingen zal ING alles in het werk stellen om hen te helpen om deze moeilijke economische periode te overbruggen. Ondernemingen die financiële moeilijkheden dreigen te ondervinden door de hoge energieprijzen, kunnen hun bankier contacteren om samen op zoek te gaan naar een mogelijke oplossing op maat.