Wonen

9 maart 2020

Verzeker mijn woning: opties

Uw immoproject ligt u uiteraard nauw aan het hart. U wilt dan ook niets aan het toeval overlaten en uw woning en gezin zo goed mogelijk beschermen.

Schuldsaldoverzekering

Wat als het ondenkbare gebeurt voor de lening is afbetaald? Met een schuldsaldoverzekering voorkomen jullie dat nabestaanden de lening niet verder moeten afbetalen.

Om écht zeker te zijn, kiest u best voor een dekking van 100% voor elke kredietnemer. U kunt ook kiezen voor een dekking van 100% voor beide kredietnemers samen (bijvoorbeeld elk 50%) of nog een andere verhouding. 

Uw ING-contactpersoon zal u het beste advies geven op basis van uw persoonlijke situatie.Brandverzekering


U wilt er niet aan denken dat een brand, een overstroming of een natuurramp uw droomwoning verwoest? Om nog maar te zwijgen van inbraak. Met een brandverzekering bent u verzekerd tegen mogelijke schade aan uw woning.

Bij ING kunt u de premies van deze verzekeringen maandelijks betalen zodat u niet in 1 keer een hoog bedrag moet neertellen. Voor nieuwbouw en recente woningen geeft ING tijdens de eerste jaren trouwens een korting op de premie voor het gebouw.

Wist u dat …

u doorgaans een interessantere rente voor uw lening krijgt als u bij ING uw hypothecaire lening combineert met onze verzekeringen?

Verzekering gewaarborgd wonen

Het Vlaamse gewest en het Waalse gewest hebben een gratis verzekering tegen het verlies van inkomsten. Concreet helpen deze gewesten u om voor een bepaalde periode uw hypothecaire lening af te betalen als u onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt..

Omdat de verzekering gewestelijk bepaald is, zijn er andere voorwaarden en uitkeringen in Vlaanderen en in Wallonië (FR).