Wonen

4 juni 2018

Uw woonkrediet: geregeld in 5 stappen

Hebt u uw droomhuis gevonden? Hebt u het perfecte lapje bouwgrond gespot? Of zag u een onweerstaanbaar appartement te koop staan? Weet u bovendien wat er financieel allemaal mogelijk is? Doorloop deze 5 stappen en ontdek hoe uw immoproject bij ING tot leven komt.

 • Start

 • Vertel ons over uw project

  Ga eens langs bij een ING-kantoor zodat we uw project kunnen bespreken en u een gepersonaliseerd voorstel kunnen doen. Bestudeer en vergelijk vervolgens de verschillende voorstellen en kies de lening die het best bij u past./…

  Om uw afspraak zo vlot mogelijk te laten verlopen, brengt u alvast alle nuttige documenten (pdf) en eventueel ook foto’s van het vastgoed mee. Onze medewerker geeft u advies over de beste manier om uw project te financieren en ook over de nodige verzekeringen.

 • U koos voor ING!

  Hebt u al een overeenkomst met de verkoper over de aankoopprijs? Is het compromis al getekend? Spreekt het voorstel van uw ING-kantoor u aan?

  Dien dan binnen 4 weken uw aanvraag voor uw woonkrediet in. Opgelet: uw bank zal u ook bepaalde waarborgen vragen.

  Uw dossier wordt eerst onderzocht. Na de goedkeuring krijgt u een aanbodbrief, een aflossingsplan én een ontwerp van de akte. U hebt dan nog 1 maand de tijd om de aanbodbrief te ondertekenen.

 • Max. 1 maand

 • Ga langs bij de notaris

  Om uw hypothecaire lening af te ronden, moet u bij de notaris de notariële akte gaan ondertekenen. ING stuurt uw notaris alle informatie die nodig is om de akte op te stellen.

  Zoals vermeld in het kredietaanbod, hebt u 3 maanden de tijd om de akte te ondertekenen. Na overleg met u deelt de notaris aan ING de precieze datum van het verlijden van de akte mee. Vergeet niet dat u hiervoor notariskosten moet betalen.

 • Max. 3 maand

 • De akte is ondertekend! Waar is het geld?

  Als u een huis of appartement koopt, krijgt u het volledige bedrag doorgaans pas na het verlijden van de akte. Gaat u bouwen of verbouwen? Dan wordt het geld meestal in schijven vrijgegeven. Lees meer over hoe en wanneer uw bank het geld vrijgeeft.

 • Proficiat! U bent de nieuwe eigenaar!

  De grote dag is aangebroken! U bent eigenaar of u kunt eindelijk starten met de bouw van uw immoproject. Vóór u verhuist of de mouwen opstroopt, mag u echter niet vergeten uw gezin en uw nieuwe woning goed te beschermen.

En nu?

Wilt u informatie over rentewijzigingen, het versturen van administratieve documenten of een aanpassing van uw lening aan uw nieuwe burgerlijke staat? ING staat voor u klaar gedurende de volledige looptijd van uw lening. In al deze gevallen – en nog veel andere – kunt u rekenen op de hulp van uw ING-contactpersoon.

Vindt u de tijd niet om langs te gaan bij uw kantoor? Wilt u een factuur verzenden, een attest aanvragen of de gegevens in uw contract wijzigen? Geen probleem. Bij ING kunt uw krediet gemakkelijk online beheren! Voor meer informatie, bekijk dit filmpje.

U weet wat u wilt. En nu?

Hebt u een duidelijk beeld van uw immoproject? Dan bent u klaar voor de volgende stap: uw budget bepalen. Want vóór u zich in uw vastgoedavontuur stort, moet u natuurlijk goed weten hoeveel u kunt spenderen.

Maak een afspraak