Wonen

Het aanvraagproces van een hypothecair krediet

Hebt u uw droomhuis gevonden? Hebt u het perfecte lapje bouwgrond gespot? Of zag u een onweerstaanbaar appartement te koop staan? Weet u bovendien wat er financieel allemaal mogelijk is? Doorloop deze 5 stappen en ontdek hoe uw immoproject bij ING tot leven komt.

1. Vertel ons over uw project.

Onze adviseurs zullen u een gepersonaliseerde oplossing voorstellen door de verschillende mogelijkheden te vergelijken om uiteindelijk die lening voor te stellen die het best bij uw woonproject past.

Om dit gesprek voor te bereiden kan je ons uw project reeds voorstellen. Wij geven je dan dadelijk een inzicht in het nodige krediet en de bijkomende kosten.

Tijdens dit gesprek zal onze adviseur u ook de verzekeringen voor uw woningvoorstellen die het best voldoen aan uw situatie.

2. U koos voor ING!

Hebt u al een overeenkomst met de verkoper over de aankoopprijs? Is het compromis al getekend? Spreekt het voorstel van uw ING-kantoor u aan?

Dien dan binnen 4 weken uw aanvraag voor uw woonkrediet in. Opgelet: uw bank zal u ook bepaalde waarborgen vragen.

Uw dossier wordt eerst onderzocht. Na de goedkeuring krijgt u een aanbodbrief, een aflossingsplan én een ontwerp van de akte. U hebt dan nog 1 maand de tijd om de aanbodbrief te ondertekenen.

In Home'Bank onder 'Documenten' kan je jouw offerte terugvinden. Na je offerte te openen kan je dit digitaal ondertekenen via itsme.

Teken nu uw hypothecaire lening documenten digitaal via ItsMe! Bekijk de video om te zien hoe. Ontdek het hier!

3. Ga langs bij de notaris (max. 1 maand).

Om uw hypothecaire lening af te ronden, moet u bij de notaris de notariële akte gaan ondertekenen. ING stuurt uw notaris alle informatie die nodig is om de akte op te stellen.

Zoals vermeld in het kredietaanbod, hebt u 3 maanden de tijd om de akte te ondertekenen. Na overleg met u deelt de notaris aan ING de precieze datum van het verlijden van de akte mee. Vergeet niet dat u hiervoor notariskosten moet betalen.

4. De akte is ondertekend! Waar is het geld? (max. 3 maand)

Als u een huis of appartement koopt, krijgt u het volledige bedrag doorgaans pas na het verlijden van de akte. Gaat u bouwen of verbouwen? Dan wordt het geld meestal in schijven vrijgegeven. Lees meer over hoe en wanneer uw bank het geld vrijgeeft.

5. Proficiat! U bent de nieuwe eigenaar!

De grote dag is aangebroken! U bent eigenaar of u kunt eindelijk starten met de bouw van uw immoproject. Vóór u verhuist of de mouwen opstroopt, mag u echter niet vergeten uw gezin en uw nieuwe woning goed te beschermen.

En nu?

Wilt u informatie over rentewijzigingen, het versturen van administratieve documenten of een aanpassing van uw lening aan uw nieuwe burgerlijke staat? ING staat voor u klaar gedurende de volledige looptijd van uw lening. In al deze gevallen – en nog veel andere – kunt u rekenen op de hulp van uw ING-contactpersoon.

Vindt u de tijd niet om langs te gaan bij uw kantoor? Wilt u een factuur verzenden, een attest aanvragen of de gegevens in uw contract wijzigen? Geen probleem. Bij ING kunt uw krediet gemakkelijk online beheren!

U weet wat u wilt. En nu?

Hulp of advies nodig van onze experten ? Aarzel niet om een afspraak te maken met onze experten.

Uw afspraak voorbereiden