Wonen

22 Mei 2018

Nog even alles op een rijtje …

De hele papierwinkel is achter de rug en u hebt eindelijk de sleutels van uw nieuwe woning op zak? Dan is het tijd om te verhuizen!

Nog even alles op een rijtje …

Een vlotte verhuis staat en valt bij een goede organisatie. Op tijd beginnen met inpakken is natuurlijk van essentieel belang. Zo kunt u ook uw spullen sorteren en weggooien wat u niet meer gebruikt. En als u ze niet wilt weggooien, kunt u ze weggeven of verkopen op tweedehandssites en rommelmarkten.

Nog enkele tips:
  • Zorg ervoor dat alles ingepakt is zodat op de dag van de verhuis alleen het hoogstnoodzakelijke overblijft.
  • Schrijf op de boven- én zijkant van de dozen wat er inzit. Zo kunt u ook lezen wat erop staat als ze gestapeld zijn.
  • Geef ook duidelijke instructies over waar uw verhuishelpers de dozen kunnen neerzetten in uw nieuwe woning.
  • Haal meubels uit elkaar als dat nodig is. Eventueel nummert u de onderdelen en neemt u foto’s zodat u ze makkelijk terug in elkaar kunt zetten.
  • Om alle meubels snel op hun plaats te hebben, kunt u in uw nieuwe woning post-its op de muren kleven. Zo weten uw helpers meteen wat ze waar kunnen neerzetten.
  • Belangrijke papieren en waardevolle spullen pakt u in aparte dozen in, die u als eerste of als laatste verhuist.

U kunt natuurlijk ook altijd de hulp van professionals inschakelen! Vraag enkele maanden voor de verhuis prijsbestekken aan bij verschillende verhuisfirma’s. Zo kiest u zelf wanneer en met welke firma u verhuist.

Niets vergeten?

Doe nog een laatste controle van uw oude woning zodat u zeker bent dat u niets hebt vergeten. Noteer dan de meterstanden voor water, elektriciteit en/of gas en laat de meters eventueel afsluiten. Als de nieuwe huurder of eigenaar bij dezelfde leverancier blijft, vullen jullie samen een overdrachtsformulier in. Zo voorkomen jullie extra kosten voor de sluiting en heropening van de meters.

Hebt u ook aan uw brandverzekering gedacht? Wat bij inbraak, brand, stormschade …? Misschien bracht u die al in orde bij het afsluiten van uw woonlening om het combitarief te krijgen. Als dat niet zo is, doet u er goed aan om een goede verzekering te nemen zodat u beschermd bent.

Als u in Vlaanderen of Wallonië woont, komt u mogelijk ook in aanmerking voor de gratis verzekering gewaarborgd wonen tegen inkomensverlies. De verzekering biedt in bepaalde omstandigheden een extra vangnet als u plots geen inkomen meer hebt.

Niemand vergeten?

Familie en vrienden weten wellicht al dat u verhuisd bent. Maar er zijn heel wat organisaties en instanties die u ook op de hoogte moet brengen. Bent Is ING uw bank? Kom dan even met uw aangepaste identiteitskaart naar ons kantoor om uw adreswijziging door te geven.

Verhuis en verzekeringen: check! Is er nog iets?

We wensen u veel geluk in uw nieuwe woning! U kunt in de toekomst natuurlijk ook bij ING terecht. Niet alleen met vragen over uw lening, maar voor al uw bankzaken: rekeningen voor uw kinderen, verzekeringen, pensioensparen … Benieuwd? Spring eens binnen in een van onze kantoren.

Benieuwd?
Spring eens binnen in een van onze kantoren.