Wonen

De waarde van een woning

Wat is de waarde van de woning die u wilt kopen of bouwen? Vertoont de woning gebreken? Hoe zit het met het algemene comfort? Hoe staat de woning ingeschreven in het kadaster? Zijn er erfdienstbaarheden of andere aspecten die de waarde doen dalen? Een onafhankelijke schatting van de waarde van de woning kan een antwoord geven op al die vragen.

De waarde wordt trouwens bepaald door verschillende factorenzoals de ouderdom van de woning, recente verkopen in buurt, de toegankelijkheid, de kwaliteit van de constructie, de afwerking of het energieverbruik. De schatting is belangrijk voor de aanvraag van uw hypothecaire lening, de notaris en uw brandverzekering, maar vooral voor uzelf. U vermijdt tenslotte onaangename verrassingen en hebt ook meteen een nauwkeurig idee van de marktprijs van de woning.

ING werkt samen met zorgvuldig uitgekozen erkende onafhankelijke expertsNeem dus gerust contact op met uw ING-kantoor om uw woning te laten schatten. Een schatting is niet gratis. De experts waarmee ING samenwerkt, vragen een vast bedrag van 250 euro als ze een schatting doen voor een hypothecaire lening. Als dit bedrag door de omvang van uw project niet zou volstaan, laat de expert dat ook meteen weten. Hij of zij bezorgt u dan een prijsbestek voor de schatting van uw immoproject.

Binnen 5 werkdagen ontvangt u het schattingsverslag. Daarin staat allerlei informatie: