Wonen

Beheer uw woonlening online

Een factuur naar ING sturen? Een attest opvragen? Uw contractgegevens wijzigen? Bij ING kan het gewoon online!

Wilt u een nieuwe geldschijf opvragen? Hebt u een attest van uw lening nodig? Soms hebt u gewoon de tijd niet om langs ons kantoor te komen. Soms hebt u gewoon geen tijd om in uw ING- kantoor langs te gaan. In dit filmpje leggen we uit hoe u dat doet.

Beheer uw lening snel en gemakkelijk in Home'Bank
Een geldschijf opvragen

Importeer via Home'Bank een kopie van uw facturen of bewijsstukken. Na goedkeuring stort ING het bedrag op uw rekening. Kijk wel eerst even na of uw facturen aan alle criteria voldoen en het juiste bestandformaat hebben.


Als u de HomeBank-diensten niet kunt gebruiken, kunt u de bewijsstukken samen met het volledig ingevulde aanvraagformulier met de gewone post versturen.
De behandeling van uw aanvraag binnen de drie dagen kan pas worden gegarandeerd vanaf de dag waarop wij de bewijsstukken hebben ontvangen.

Een document of attest aanvragen

U kunt uw fiscaal attest van dit jaar en het voorbije jaar downloaden. Kies de documenten die u nodig hebt hier.

Vraag in Home'Bank gratis een kopie aan van de aflossingstabel, de aanbodbrief of het basisattest van uw hypothecaire lening.

Als u subsidies of de verzekering gewaarborgd wonen aanvraagt, moet u enkele documenten door uw bank laten invullen. Bij ING is dat snel gebeurd. Importeer de documenten via Home'Bank. Wij sturen ze u ingevuld terug. U kiest zelf hoe: via e-mail of per post!

Als u de HomeBank-diensten niet kunt gebruiken, kunt u de bewijsstukken samen met het volledig ingevulde aanvraagformulier met de gewone post versturen.
De behandeling van uw aanvraag binnen de vijf dagen kan pas worden gegarandeerd vanaf de dag waarop wij de bewijsstukken hebben ontvangen.

In Home'Bank kunt u een ondertekend attest aanvragen dat officieel aantoont …

 • dat u geen betalingsachterstand hebt.
 • dat u uw woonkrediet regelmatig afbetaalt.
 • dat u een lening hebt lopen bij ING.
 • welk bedrag u nog moet afbetalen.
 • welke zichtrekening aan uw lening is gekoppeld.

U betaalt een vast bedrag per aanvraag.

Uw contractgegevens aanpassen

In Home'Bank wijzigt u de rekening waarop wij het geleende bedrag storten of waarmee u de aflossingen betaalt. U kunt meteen aangeven of u de nieuwe rekening ook voor uw verzekeringen wilt gebruiken.

Als u de HomeBank-diensten niet kunt gebruiken, kunt u de bewijsstukken samen met het volledig ingevulde aanvraagformulier met de gewone post versturen.
De behandeling van uw aanvraag binnen de twee dagen kan pas worden gegarandeerd vanaf de dag waarop wij de bewijsstukken hebben ontvangen.

Wilt u iets aan uw lening veranderen zoals …

 • een vervroegde terugbetaling aanvragen?
 • een waarborg veranderen?
 • een kredietnemer wijzigen?

Of hebt u een vraag over de rentevoet van uw woonkrediet?

Maak dan een afspraak in uw ING-kantoor. Onze medewerkers leggen u glashelder uit wat u kunt wijzigen en hoeveel dat eventueel kost.

3 stappen
en u bent er!

 1. Meld u aan via Home'Bank Gratis en 100% veilig

 2. Klik op “Lenen” … nog zo eenvoudig

 3. Dan op “Acties” Simpel en snel!