Vrije tijd

7 Februari 2017

Vertrek goed verzekerd op skireis!


Een skireis is het perfecte moment om van uw passie voor wintersport te genieten en tegelijkertijd ’s avonds tijd met uw familie en vrienden door te brengen. Maar let op, een skireis houdt ook enkele risico’s in: een ongeval op de skipiste kan iedereen overkomen. Het is dus van groot belang om goed verzekerd op skireis te vertrekken.

Hoe kunt u uw reis het best voorbereiden?

Denk eraan om met een goede ski-uitrusting de pistes te betreden. Zo zult u geen verkoudheid oplopen of ziek worden. Vergeet zeker niet uw helm en skibril op te zetten, zodat u goed beschermd bent tegen de UV-straling van het zonlicht dat weerkaatst op de sneeuw.

"Hoe fitter u bent, hoe kleiner de kans dat u een skiongeval zult hebben."

Skiën is een sport die fysiek zwaar is. Probeer zo veel mogelijk te sporten vooraleer u op skireis vertrekt. Hoe fitter u bent, hoe kleiner de kans dat u een skiongeval zult hebben.

Ter plekke volgt u best de instructies van de piste- en reddingsdiensten. Informeer u over de weeromstandigheden en bekijk de pistekaart vooraleer u op skireis vertrekt.

Drink en eet voldoende zodat u zeker voldoende energie hebt tijdens het skiën. Zorg ervoor dat u elke dag als opwarming voor het skiën genoeg stretching-oefeningen doet en uw skimateriaal op de juiste manier afstelt om blessures te vermijden.

Goed verzekerd, goed beschermd

Ondanks een goede voorbereiding, kunt u helaas niet ontsnappen aan sommige zaken. Om tegenslagen het hoofd te kunnen bieden, moet u in de eerste plaats goed verzekerd zijn.

U beschikt waarschijnlijk al over een verzekering via uw mutualiteit. Het is wel belangrijk om te weten dat die verzekering u niet noodzakelijk beschermt tijdens uw skireis. De volgende bijkomende kosten worden vaak niet gedekt door uw ziekteverzekering, maar zijn wel erg gebruikelijk bij een skiongeval:

  • opsporings- en reddingskosten op de piste, buiten de piste of tijdens het wandelen
  • medische kosten bovenop de kosten die gedekt worden door de sociale zekerheid
  • repatriëringskosten
  • kosten van de ongebruikte skipas en –lessen
  • kosten van de ski-uitrusting als die beschadigd is door een ongeval

Andere verzekeringen bieden u een bijkomende dekking.

Welke verzekering(en) nemen?
Reisbijstandsverzekering

U kunt beroep doen op een reisverzekering, maar ga zeker eerst na of die al niet inbegrepen is in uw andere verzekeringen.

Een tijdelijke reisbijstandsverzekering dekt alle repatriëringskosten van de gewonde persoon en zijn familie, de kosten voor een verlenging van uw verblijf, de bijkomende reiskosten in geval van overmacht, compensatie in geval van vertraging, diefstal of verlies van bagage, telefonische bijstand voor en na uw vertrek en zelfs een voorschot voor situaties die niet gedekt zijn. Als u vaak op reis of citytrip gaat, is het voordeliger om een bijstandsverzekering op jaarbasis te nemen. Die verzekering is voor u beschikbaar voor €48 per jaar en u betaalt slechts €18 per jaar extra om uw hele familie te dekken.

Ga zeker na welke franchise en maximale vergoedingen van toepassing zijn, omdat de facturen snel kunnen oplopen bij een ski-ongeval of repatriatie.

Een evacuatie van de skipiste naar een plaatselijk ziekenhuis kost gemiddeld €184. Bovendien kost een evacuatie vanuit een afgelegen gebied ongeveer €395. De kostprijs van een evacuatie vanuit een plaats buiten de skipiste is zelfs nog groter. Als u met een helikopter moet afgevoerd worden, zal dat u gemiddeld €1.938 kosten.

Verzekeringen verbonden aan kredietkaarten

Reizen die betaald worden met de Gold kredietkaart zijn altijd gedekt. Bij die kaart zijn een annulerings- en reisongevallenverzekering inbegrepen.

  • De annuleringsverzekering stelt u in staat om de kosten terugbetaald te krijgen die gepaard gaan met de annulatie of onderbreking van uw reis in geval van een ongeval, ziekte, overlijden of overmacht. Uw skipas, materiaal of ongebruikte lessen na een ongeval kunnen ook terugbetaald worden.
  • De reisongevallenverzekering vergoedt u als u overlijdt of blijvend invalide wordt als gevolg van een ongeval met het openbaar vervoer op reis.
Goed om te weten:

Deze verzekeringen kunnen ook gekoppeld worden aan de reisbijstandsverzekering (hierboven vermeld).

Geniet ervan!

U bent nu goed voorbereid om zorgeloos op skireis te vertrekken en met een gerust hart van uw vakantie te genieten!

Als u meer informatie wilt over onze verzekeringen, twijfel dan niet om onze website te bezoeken. U kunt ook een afspraak maken in een van onze kantoren of ons bereiken op +32 2 464 60 01.

« Artikel geschreven in samenwerking met TopCompare.be »

Source for evacuation and helicopter prices: https://carreneige.com/nl/