Vrije tijd

17 mei 2017

Vakantie: nooit zonder mijn smartphone!


Zonnebril, wandelzak, flip flops, EHBO-kit … En mijn gsm! Een smartphone is het onmisbare accessoire voor vakantiegangers! Niet echt verwonderlijk als men weet dat in België 74% van de 16- tot 64-jarigen een gsm heeft en 55% op internet surft via zijn mobiel. Of het nu is om de weg te vinden, de reviews over een restaurant te bekijken of om de beste prijs voor een activiteit te vinden, we kunnen niet meer zonder gsm op vakantie vertrekken! Ontdek hieronder hoe uw gsm uw vakantie nog aangenamer kan maken.

"85% van de Belgen zegt lid te zijn van één of meerdere sociale netwerken en bijna één op twee deelt zijn vakantiefoto's daar."
Een gsm, maar ook een camera

Smartphones hebben tegenwoordig bijna allemaal een camera. U kunt niet alleen foto's nemen, video's maken en deze bewerken, maar deze ook onmiddellijk delen met uw vrienden en familie. Facebook en Instagram zijn dan ook de favoriete sociale netwerken van de Belgen gedurende de vakantieperiodes.

Vind altijd uw weg terug

U kent de buurt niet en zoekt de weg naar het restaurant waar u online heeft gereserveerd? U wilt een toeristische attractie vinden? Of naar het dichtstbijzijnde strand gaan? In al deze gevallen is uw smartphone uw beste bondgenoot! Hij maakt het u mogelijk om routes te berekenen, of u zich nu verplaatst met de auto, te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. De applicaties hiervoor zijn legio: Google maps, Mappy en Waze zijn de meest gebruikte apps aangezien zij de verkeerssituatie in real time laten zien en dit in meer dan 60 landen. Gedaan met het gevecht met verkeerskaarten en het tijdverlies, hallo GPS-applicaties!

Goed om te weten: u moet zelfs niet met internet verbonden zijn voor deze GPS navigatie. U moet gewoon uw kaart of route op voorhand downloaden wanneer u verbonden bent met wifi. En zo wordt uw gsm een gratis GPS!

Op zoek naar de beste deals

Het plannen van uw vakantie begint met een zoektocht naar een hotel, een auto of zelfs naar een bepaalde activiteit in het bijzonder. U wilt de beste prijzen vinden? Vergelijk aanbiedingen en lees de meningen van andere gebruikers alvorens daadwerkelijk te reserveren. TripAdvisor is waarschijnlijk de meest bekende. Deze website maakt het u mogelijk om de aanbiedingen van hotels, restaurants of activiteiten in de hele wereld te vergelijken en toegang te krijgen tot miljoenen meningen van reizigers.

Een studie van DigitasLBi heeft aangetoond dat in 2016 69% van de mensen die online kochten, in België eerst meningen van andere gebruikers hadden opgezocht. Dankzij uw mobiel vermijdt u dus een ontgoochelend restaurant of teleurstellende activiteit.

Beheer uw budget

De kinderen, het levensritme en geld zijn de 3 meest voorkomende redenen van discussies op vakantie. Voor de eerste twee bestaat er geen mirakel-app. Maar voor geldzaken bieden applicaties gericht op budgetbeheer en bancaire applicaties u de mogelijkheid om real-time de bewegingen op uw rekeningen te bekijken. Hier zijn 3 voorbeelden:

  • Met de 'Budget Trotter'-app kunt u op voorhand uw budget voor uw vakantie plannen en het opvolgen op vakantie.
  • Met 'Les bons comptes entre amis' kunt u gemeenschappelijke kosten delen wanneer u samen met vrienden reist.
  • Indien u buiten Europa reist, converteert de app 'Currency' automatisch uw geld in de munteenheid van het land waarin u zich bevindt.

Deze applicaties besparen u dus onaangename verrassingen, verminderen uw stress en zorgen ervoor dat u in alle rust van uw verblijf kunt genieten!

Geen roamingkosten meer in EU

Vanaf 15 juni 2017 betaalt u geen extra kosten meer als u vanuit een ander EU-land belt, sms’t of downloadt. U doet dat gewoon tegen uw Belgische tarief. De kosten worden verrekend in uw abonnement. Let wel, er is een limiet op hoe vaak u zonder roamingkosten kunt bellen, sms’en of downloaden vanuit het buitenland. Overschrijdt u die? Dan betaalt u toch bij, maar minder dan vroeger. Ook is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een Frans of Italiaans abonnement aan te kopen omdat dat voordeliger is. Er komt een ‘fair use’-regeling. Vraag meer info bij uw gsm-operator.

Ontdek onze app!

De ING Smart Banking-app is ook erg nuttig. U kunt het saldo op uw rekening op ieder moment raadplegen, geld van de ene naar de andere rekening overschrijven om onvoorziene kosten te dekken, uw facturen op tijd betalen, enzovoort.