Werken

13 juli 2018

Top 10 droomjobs voor studenten

Voor jongeren staat de zomer vaak gelijk aan een studentenjob. Ook al gaan jobstudenten vooral op zoek naar werk in de verkoop, grootdistributie, horeca en administratie, er bestaan ook meer ongewone vacatures. Ontdek de top 10 van de droomjobs voor de zomer.

Elk jaar zoeken meer dan 500.000 studenten een job. Om hierop in te spelen, bieden 60.000 werkgevers banen aan in de verkoop en grootdistributie (22% van de jobs), in de horeca (19%) en in de dienstverlening aan personen (8%). Maar je kunt ook van de platgetreden paden afwijken. Ga op zoek naar de meer ongewone vacatures en sleep een vakantiejob in de wacht waarop al je vrienden jaloers zullen zijn!

1. 'Aanbrenger' van zonnecrème

Of creamer in het Engels …. Nee, dit is geen grap. Je rol: het strand afwandelen en zonnecrème smeren op de rug van toeristen die zonder bescherming in de zon zitten. Deze leuke en nuttige studentenjob in Australië heeft ook een echte preventieve functie.

Zonnecreme gif
2. Redder

Een prestigieuze studentenjob waarin je je in Baywatch waant, daar droom je toch van, of niet? Naar deze job is vraag aan de Noordzee, maar ook in de Belgische waterparken.

Redder gif
3. Eilandbewaker

Ben je een natuurliefhebber? Waarom dan niet tijdens je studentenjob de frisse buitenlucht opsnuiven? Word eilandbewaker en geen twee werkdagen zullen hetzelfde zijn met alle bezoeken, het onderhoud van de groene ruimtes of van de accommodatie ter plaatse.

Eiland bewaker gif
4. Hostess/steward op een luxeschip

Wie zei dat een studentenjob vaak ondankbaar is? Oké, je bent niet zelf op vakantie, maar werken op zee met een staalblauwe hemel aan de horizon, het kan slechter, niet? Vereisten: verschillende talen praten en erg sociaal zijn.

Bootje gif
5. Mysteryguest

In deze studentenjob word je betaald om uit te gaan eten in een chic restaurant, een hotel uit te testen of een bezoek te brengen aan een luxewinkel. In ruil hoef je enkel een vragenlijst te beantwoorden over de kwaliteit van de dienstverlening.

Mystery guest gif
6. Tester van zwemkledij

Opgelet, droomjob voor studenten in het vizier! Want om de nieuwe modellen zwemkledij te testen, worden de studentes (inderdaad, deze job is voorbehouden voor meisjes) naar Saint-Barth, Miami of Rio de Janeiro gestuurd. Het zal dan ook niet verbazen dat er maar 3 plaatsen per jaar beschikbaar zijn ...

Redder gif
7. Maker van kruiswoordraadsels

Oké, kruiswoordpuzzelaar word je niet van vandaag op morgen, maar deze studentenjob is echt heel chill. Je wordt betaald per rooster. Dus ben je een kei met woorden en erg creatief, dan is deze job iets voor u!

Een oud ventje dat een kruiswoordraadsel invult. Tis een zwart wit prentje dat beweegt.
8. Pet sitter

Vergelijkbaar met babysitten, maar dan op lieftallige harige schepsels. Je opdracht? Honden en katten verwennen terwijl hun baasjes met vakantie zijn. Een studentenjob boordevol aaitjes en gespin.

Pet Sitter gif
9. Animator op een festival

Hou je van muziek, mensenmassa's en bier? Word hostess of steward op een festival! Naast je salaris krijg je ook logement en toegangstickets.

Pet Sitter gif
10. Mascotte in een pretpark

Ben je een liefhebber van suikerspinnen en achtbanen? Kan je goed met kinderen om en trek je met plezier een vermomming aan? Dan is deze studentenjob geknipt voor jou Deze job bestaat ook op zomerbeurzen.

Mascotte in pretpark in een attractie gif