Werken

31 maart 2016

Uw zaak beheren: waar kunt u terecht voor hulp en advies?

Het vraagt een flinke dosis moed en doorzettingsvermogen om uw eigen zaak op te richten. Onnodige risico’s kunt u maar beter vermijden. Laat u daarom begeleiden door een ervaren 'peter' en vertrouw op een bekwame boekhouder. Maak handig gebruik van de hulp die uw bank u aanbiedt. Een gewaarschuwd zelfstandige is er twee waard!

Neem een vliegende start

De kogel is door de kerk! U begint uw eigen grafische studio, werkplaats of tandartspraktijk. Wees gerust, u staat er niet alleen voor. Bij uw bank krijgt u verschillende startersvoordelen. We helpen u om uw project te financieren en om uw businessplan op te stellen. Ook zoeken we voor u op welke beroepsverzekeringen u nodig hebt. Kortom, we doen alles om u een vlotte start te verzekeren.

Anticipeer op uw belastingen

Zelfstandigheid betekent vrijheid. Maar niet als het op belastingen aankomt. Zo moet u belastingen vooraf betalen (VAB) om een belastingverhoging te vermijden. Met dit systeem spoort de fiscus u aan om uw belastingen vroeger te betalen. Normaal betaalt u pas na twee jaar belastingen op uw inkomsten. 

Bent u zelfstandige of hebt u een onderneming? Dan geldt dezelfde regel voor de voorafbetalingen van uw belastingen: u moet er absoluut op tijd bij zijn!

Laat u omringen door professionals

Het is essentieel dat u zich laat omringen door de juiste mensen. U hebt absoluut een bekwame boekhouder nodig. Die kan u immers een duidelijk beeld geven van uw financiën. Een gedreven fiscalist, efficiënt sociaal secretariaat, scherpzinnige advocaat en een bankier voor nuttig financieel advies: stuk voor stuk raadgevers die u als jonge ondernemer veel tijd en geld besparen. Ga ook aankloppen bij uw vrienden, ouders of kennissen die het allemaal al eens hebben meegemaakt. En vergeet uw bank niet. U wint er niet alleen informatie over de hulp- en begeleidingsmogelijkheden, maar ook over de beschikbare premies en subsidies.

Graag advies?