Werken

Een pauze inlassen: geld is niet alles

Last u liever eerst een pauze in voor u in het beroepsleven stapt? Of wilt u zich inzetten voor de maatschappij? Dankzij enkele wettelijke bepalingen kunt u tijd besteden aan het welzijn van anderen zonder uw eigen belangen in het gedrang te brengen.

Zelfontplooiing door vrijwilligerswerk

Waarom zou u geen tijd vrijmaken voor anderen? Vrijwilligerswerk is een verrijkende ervaring die bovendien mooi staat op uw cv. Naar vrijwilligers bestaat een uiteenlopende vraag, dus hebt u keuze in overvloed. Sportcoach voor kansarme jongeren, informaticacursussen geven aan senioren, werken in een dierenasiel, animatie voor kinderen in het ziekenhuis, voorlezen aan slechtzienden, ... Waar steekt u het liefst een handje toe?

Bent u verzekerd als vrijwilliger?

Elke organisatie die met vrijwilligers werkt, is wettelijk verplicht om een ongevallenverzekering voor vrijwilligers af te sluiten. Ga na of dat voor uw organisatie het geval is.

Een gift: de goede daad die loont

Hebt u geen tijd om aan liefdadigheid te doen? Dan kunt u misschien wel iets missen van het geld dat u nu verdient. Zo draagt u toch uw steentje bij, en bovendien zijn giften aan bepaalde organisaties fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar.  Er zijn meer dan genoeg verdienstelijke verenigingen en interessante projecten. Aan de andere kant van de wereld of in uw eigen wijk, de keuze is aan u!

En waarom geen sabbatjaar?

Bent u nu enkele jaren aan de slag en wilt u een break inlassen? Zet eens alles op een rijtje … Een reis naar het buitenland of vrijwilligerswerk kunnen u nieuwe inzichten geven! In de privésector is er tijdskrediet en bij de overheid loopbaanonderbreking.

Let op, want er zijn recent een aantal wijzigingen voor tijdskrediet doorgevoerd. Bekijk de meest recente info op de website van de RVA. Onder bepaalde voorwaarden voorziet de RVA een uitkering. De periodes waarbinnen u uitkeringen ontvangt, kunnen worden gelijkgesteld voor uw pensioen. Meer info daarover vindt u op mypension.be. Verstandig genieten zonder uw toekomst op het spel te zetten? Het kan!