Werken

Een spontane sollicitatie? Die pak je zo aan!

Net je diploma op zak? Dan is een spontane sollicitatie een goed alternatief. Zeker als er bij een bedrijf net geen passende vacature online staat. Stuur dan gewoon een mail met je cv en motivatiebrief! Daarmee zet je je sterke punten in de verf.

Maar hoe pak je een spontane sollicitatie best aan? No stress: we zetten hieronder vijf belangrijkste tips voor je op een rij:

1. Weet wat je écht graag doet

Bij een spontane sollicitatie is dit de allereerste stap. Welke job wil je? En voor welke functie heb je de juiste diploma’s op zak? Dit moet je namelijk haarscherp in je cv en motivatiebrief vermelden. Een te vage spontane sollicitatie werkt namelijk niet.

Denk hierbij ook eens na over je ideale werkomgeving. Wil je bijvoorbeeld graag voor een multinational werken? Of liever bij een wat kleiner bedrijf? Weeg ook al eens de voor- en nadelen van nacht- en weekendwerk af.

2. Link met de bedrijfscultuur

Doorspit de website van mogelijke werkgevers. Neem zeker ook eens een kijkje op hun profielen op LinkedIn, Facebook en co. Zo weet je namelijk wat het bedrijf belangrijk vindt en zoekt bij kandidaten. De ene firma zoekt nieuwsgierige mensen, terwijl bij anderen empathie en connectie centraal staat.

Speel in op deze zaken, in zowel je cv als motivatiebrief. Vermijd hoe dan ook om één en dezelfde uitleg naar verschillende bedrijven te sturen. Een goede spontane sollicitatie is maatwerk. Zo weet de recruiter ook dat je er tijd en moeite hebt ingestoken.

3. Zet je cv op de eerste plaats

Motivatiebrieven worden alsmaar minder gelezen. Maak van je cv dus het visitekaartje. Eén bladzijde is genoeg om alles duidelijk te maken. Hou het dus kort en krachtig. En zorg vooral dat je pluspunten voor je droomjob direct van het blad spatten.

Tip:

Zet bovenaan je cv een zin die jou perfect samenvat. Een paar woorden volstaan voor een goed beeld. ‘Nieuwsgierige marketeer die goochelt met cijfers’, bijvoorbeeld. De recruiter snapt meteen waarom je bij hen spontaan solliciteert.

4. Ga voor een goede eerste indruk

Heb je een eerste gesprek te pakken? All right! Nu is het tijd voor de volgende stap in je spontane sollicitatie. Zorg er daarbij voor dat je professioneel overkomt. Ook als het over pakweg je kleding en kapsel gaat. HR-mensen zijn getraind om voorbij je uiterlijk te kijken. Maar het zijn ook maar mensen. 

Neem nu dat je een spontane sollicitatie doet voor een loketfunctie. Bij zo’n sollicitatie is het belangrijk om altijd met een glimlach te antwoorden. Ook als iemand je het vuur aan de schenen legt. Hou in het achterhoofd dat je tijdens een interview wordt getest.

5. Focus op wat relevant is

Maak de competenties uit je cv duidelijk. Wat maakt jou geschikt voor hen? Dat is de belangrijkste missie tijdens het gesprek met de recruiter. Doe dus niet je hele levensverhaal. En maak het niet te ingewikkeld.

Focussen op je relevante ervaringen is één manier. Maar overtuigen kan ook op een andere manier. Door goed geïnformeerd te zijn toon je ook dat je helemaal mee bent. Overtuigen van je inzichten: daar draait het om.

En nu?

Je eerste job? Da’s het perfecte moment om wat orde in je administratie te krijgen. En nog eens na te denken bij welke bank je je loon laat toekomen

Open nu je ING Lion Account-zichtrekening.