Werken

Een loononderhandeling voor je eerste job: hoe pak je dat aan?

Loononderhandelingen doen als je net afgestudeerd bent? Da’s niet gemakkelijk. Je hebt er namelijk nog geen ervaring mee. Bovendien wil je wellicht graag snel aan de slag in die eerste job. Hoe sleep je dan toch een mooi salaris uit de brand?

Weet wat je waard bent

Kennis is key. Krijg je de vraag wat je wil verdienen? Dan moet je weten wat je waard bent. Zorg dus dat je bij de loononderhandeling voor een eerste job niet uit de lucht valt. Goed voorbereiden is dus nodig. Een eerste idee krijg je bij mensen die in hetzelfde bedrijf, dezelfde sector of dezelfde functie werken. 

Check zeker ook het Salariskompas van Jobat. Daar ontdek je hoeveel iemand zoals jij verdient. Goed om weten: 2.561 euro bruto is volgens deze website het gemiddelde startersloon in België.

Heb je een diploma dat goed in de markt ligt? Of kies je voor een knelpuntberoep? Dan sta je eens zo stevig in je schoenen. Zet je verwachtingen gerust wat hoger, maar wees realistisch. In heel wat sectoren werkt men trouwens met loonschalen of barema’s. Denk maar aan het onderwijs en de gezondheidszorg. Daar valt helemaal niet te onderhandelen over je loon.

Tip

Ben je net afgestudeerd? Denk eraan dat je heel wat administratieve zaken moet regelen. Lees hier de vijf belangrijkste must-knows.

Denk na over extralegale voordelen

Het loon op je bankrekening, da’s natuurlijk het belangrijkste. Maar denk bij je loononderhandeling over een nieuwe job verder dan dat. In ons land heeft een werknemer gemiddeld een zestal extralegale voordelen, aldus Jobat. Dit worden ook wel secundaire arbeidsvoorwaarden genoemd.

Hou deze populairste in je achterhoofd:

  • Maaltijdcheques. Hierover valt meestal niet te onderhandelen, omdat dit voordeel in een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) wordt bepaald. Is er een bedrijfsrestaurant? Dan hoeft het bedrijf geen maaltijdcheques te geven.
  • Eindejaarspremie. Sommige bedrijven geven hun personeel op het einde van het jaar een extraatje. Een variant hiervan is de dertiende maand. Denk eraan: hier betaal je ook belastingen en sociale zekerheidsbijdragen. Deze premie maakt namelijk deel uit van je loon.
  • Hospitalisatieverzekering. Krijg je te maken met medische kosten, die de sociale zekerheid niet op zich neemt? Dan moet je hiermee niet in je eigen buidel tasten. 

Zijn glijdende werkuren of vakantiedagen voor jou belangrijk? Of wil je graag opleidingen volgen? Neem dit dan zeker mee bij je loononderhandeling. 

Praat op het juiste moment over je loon

Hou deze drie spelregels in het achterhoofd: 

  • Begin pas op het einde van de sollicitatieprocedure over je loon. Zegt de andere partij dat ze met je in zee willen gaan? Da’s het startschot. Polst hij of zij al op een vroeger moment naar je wensen? Stel dit dan nog even uit.
  • Spreek altijd over het brutoloon. Over het nettobedrag op je bankrekening beginnen is not done en niet professioneel. Wat je effectief overhoudt na belastingen hangt namelijk af van je eigen situatie. Beter is om na het gesprek thuis je nettoloon uit te rekenen
  • Laat je mogelijke nieuwe werkgever als eerste een bedrag noemen. Op deze manier zal je het meeste uit de loononderhandeling halen. 

Tip

Vraagt de rekruteerder hoeveel je wil verdienen? Antwoord dan dat het bedrijf vast wel een bedrag in gedachten heeft voor deze job. En dat je dat graag van hen wil horen. Of dat een rekruteerder beter weet welke lonen gangbaar zijn in het bedrijf.

Je eerste job?

Je eerste job? Da’s het perfecte moment om wat orde in je administratie te krijgen. En nog eens na te denken bij welke bank je je loon laat toekomen.