Kapitaal opbouwen

7 mei 2020

Nieuws op de financiële markten

Thierry Masset

Thierry Masset

Chief Investment Officer ING Belgium

Elke maand geeft Thierry Masset, Chief Investment Officer ING Belgium en Luxembourg zijn visie over de economische en financiële actualiteit in onze publicatie Monthly Market Review.

Wat zijn de belangrijke punten deze maand?
  • De wereldwijde beurzen zijn met 20% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van maart door het optimisme over de fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen, en het lager aantal nieuwe Covid-19-gevallen in cruciale besmettingsgebieden. Vele actoren op de markt geloven echter niet dat de bodem van de beurscorrectie al bereikt is, aangezien het nog niet duidelijk is wat de totale economische impact van de nationale lockdowns zal zijn.
  • De oliemarkt is een mooi voorbeeld van hoe hard en hoe diep de pandemie de wereldeconomie treft. De inspanningen van de OPEC om de markt te ondersteunen lijken een maat voor niets. De afgesproken productieknip tussen Saudi-Arabië en Rusland (ongeveer 10 miljoen vaten) volstaat niet om de markt in evenwicht te brengen, nu de vraag een flinke duik neemt.
  • Vandaar dat we blijven focussen op de aandelen en obligaties met het grootste weerstandsvermogen, d.w.z. de bedrijven met de laagste schuldenlast. 
Thermometer

“ Nu almaar meer landen hun economie zo goed als stilleggen, hebben analisten het moeilijk om de impact op de bedrijfswinsten in te schatten. De prognoses voor de verwachte winst van de MSCI World AC-index zijn sinds het begin van het jaar met 23% teruggevallen tot -16%. Zeker is alvast dat nieuwe verlagingen van de winstprognoses de markten onder druk zullen zetten. De wereldwijde winst per aandeel is in de vorige vijf recessies gemiddeld met 34% gedaald ...” 


Meer info?

Bent u geïnteresseerd in onze selectie fondsen in lijn met deze beleggingsstrategie?