Kapitaal opbouwen

1 oktober 2018

Nieuws op de financiële markten

Thierry Masset

Chief Investment Officer ING Belgium

Elke maand geeft Thierry Masset, Chief Investment Officer ING Belgium & Luxembourg zijn visie over de economische en financiële actualiteit in onze publicatie Monthly Market Review.

Wat moet u deze maand onthouden?
  • Amper een paar maanden geleden werd de groei van de internationale handel gezien als een van de voornaamste motoren achter de aantrekkende wereldeconomie, maar de vrees voor een escalerende handelsoorlog doet dat scenario nu in vraag stellen.
  • …met een economische groeivertraging en een rem op de groei van de bedrijfswinsten tot mogelijk gevolg. Hoewel we niet denken dat een recessie in de VS voor meteen is, zullen beleggers hun blootstelling aan de Amerikaanse beurs mogelijk terugschroeven mochten de Amerikaanse bedrijfswinsten beginnen te stagneren. En aangezien Amerikaanse aandelen goed zijn voor 55% van de wereldwijde beurskapitalisatie, kan dit ook het opwaartse potentieel van de wereldwijde aandelenindexen beperken.
  • Om ons in te dekken tegen dergelijk scenario, behouden we een neutrale positie in internationale aandelen. We geven daarbij de voorkeur aan aandelen uit de ontwikkelde markten boven aandelen uit de groeilanden en streven naar een evenwichtigere verhouding tussen defensieve en cyclische sectoren.

Een vergelijking van de sectoren in de S&P 500-index toont dat de koerswinsten van de financiële sector, de industrie, en de sectoren materialen en energie (allen sectoren die voordeel hadden bij Trump’s verkiezingsbeloftes ) in het zog van de presidentsverkiezingen nu meer dan uitgewist zijn in vergelijking met sectoren die Trump minder genegen was (technologie en gezondheidszorg).”

Ontdek hier de "Monthly Market Review" .

Meer info?

Bent u geïnteresseerd in onze selectie fondsen in lijn met deze beleggingsstrategie?

Of lees een van de vorige edities:
Datum Titel Link

Augustus 2018

Volatiliteit maakt zich op voor een comeback

Juli 2018

Een rampzalige G7-top

Juni 2018

Cyclus vergevorderd maar nog niet ten einde

Mei 2018

Markten lijden onder geopolitieke situatie

April 2018

Negenjarige bullmarkt nog niet ten einde

Maart 2018

De uitstekende bedrijfswinsten wijzen erop dat het optimisme op de beurs terecht is

Februari 2018

‘Geleidelijke aanpak’ bij het verhogen van de rentevoeten

Januari 2018

Geen reden om beleggingen te verkopen