Kapitaal opbouwen

6 juni 2019

Nieuws op de financiële markten

Thierry Masset

Thierry Masset

Chief Investment Officer ING Belgium

Elke maand geeft Thierry Masset, Chief Investment Officer ING Belgium en Luxembourg zijn visie over de economische en financiële actualiteit in onze publicatie Monthly Market Review.

“Tariff man” is terug ...
  • Het risico van een Chinees-Amerikaanse handelsoorlog - dat tot april van de radar van beleggers verdwenen was - is plots terug van weggeweest. De markten waren de afgelopen weken ietwat gemakzuchtig geworden omdat ze er steeds meer van uitgingen dat de gesprekken goed verliepen en omdat de centrale banken een milde toon aansloegen.
  • Maar nu beseffen de markten dat zelfs als de Chinese en Amerikaanse autoriteiten een gemeenschappelijke basis vinden, het toch nog lang kan duren eer er een echt akkoord gesloten wordt.
  • De gevaarlijke combinatie van zwakke economische indicatoren, een afzwakkend momentum op de financiële markten en politieke onzekerheid kan de beursrally zwaar op de proef stellen.
  • De huidige marktomstandigheden zijn ideaal voor een ‘defensieve’ portefeuille.

“Noch de brexitsoap, noch de zwakkere macro-economische cijfers zijn erin geslaagd om de wereldwijde beursrally in 2019 te doen ontsporen. Tot Donald Trump een paar tweets de wereld instuurde, die de onzekerheid over de handel opnieuw deden oplaaien. Dit gaf beleggers een excuus om winst te nemen en zo bijna 2 biljoen euro aan beurswaarde in rook te zien opgaan. In deze omstandigheden is het nu de vraag of de markten er niet te veel op vertrouwen dat er een akkoord gevonden zal worden omdat zowel de VS als China beweren dat ze dat ook echt willen? De beleggers beginnen te beseffen dat zelfs als de Chinese en Amerikaanse autoriteiten een gemeenschappelijke basis vinden, het toch nog lang kan duren eer er een echt akkoord gesloten wordt.”

Ontdek hier de "Monthly Market Review" .

Meer info?

Bent u geïnteresseerd in onze selectie fondsen in lijn met deze beleggingsstrategie?

Of lees een van de vorige edities:
Datum Titel Link

April 2019

Tiger Woods en de beurzen gaan door hun dak

icon pdf

Maart 2019

Het beursherstel is mogelijk aan het pieken

icon pdf

Februari 2019

Een V-vormig herstel

icon pdf

Januari 2019

Aan de schaduwzijde van een vergevorderde bullmarkt

icon pdf