Kapitaal opbouwen

3 december 2018

Nieuws op de financiële markten

Thierry Masset

Chief Investment Officer ING Belgium

Elke maand geeft Thierry Masset, Chief Investment Officer ING Belgium & Luxembourg zijn visie over de economische en financiële actualiteit in onze publicatie Monthly Market Review.

Wat moet u deze maand onthouden?
  • Er resten ons nog enkele handelsdagen voor het einde van het jaar, maar 2018 is nu al het slechtste jaar voor de internationale beurzen sinds 2011 (-6,6%). De MSCI All Country World-index verliest circa 1% in euro.
  • Amerikaanse bedrijven kenden dit jaar nochtans de sterkste winstgroei in tien jaar, maar beleggers maken zich zorgen over de impact voor de bedrijven van de aanslepende handelsoorlog, de economische vertraging en de hogere rentevoeten.
  • In een vergevorderde fase van de conjunctuur zijn defensieve en value-beleggingen (of aandelen die goedkoop ogen in verhouding tot hun intrinsieke waarde) doorgaans het recept voor een veerkrachtige aandelenportefeuille.

“De protectionistische agenda creëert een schok van onzekerheid die zich ook begint uit te breiden naar bedrijven waarvan de winstgroei wellicht aan het pieken is. De winstcijfers van de bedrijven in de S&P 500 zullen dit jaar naar verwachting stijgen met 23,5%. Maar een groot deel van deze stijging houdt verband met eenmalige effecten, en niet met de hogere groei die Trump en zijn adviseurs beloofd hadden na de belastingverlaging. Analisten verwachten nu dat de winstgroei in 2019 zal vertragen tot 10,1%, nagenoeg hetzelfde groeicijfer dat ze in juni 2017 voorspelden, zes maanden voor de goedkeuring van de belastingverlaging.”

Ontdek hier de "Monthly Market Review" .

Meer info?

Bent u geïnteresseerd in onze selectie fondsen in lijn met deze beleggingsstrategie?

Of lees een van de vorige edities:
Datum Titel Link

Oktober 2018

Geen "dolce vita" op de financiële markten

September 2018

Volatiliteit maakt zich op voor een comeback

Augustus 2018

Zijn de beurzen te ver vooruitgelopen?

Juli 2018

Een rampzalige G7-top

Juni 2018

Cyclus vergevorderd maar nog niet ten einde

Mei 2018

Markten lijden onder geopolitieke situatie

April 2018

Negenjarige bullmarkt nog niet ten einde

Maart 2018

De uitstekende bedrijfswinsten wijzen erop dat het optimisme op de beurs terecht is

Februari 2018

‘Geleidelijke aanpak’ bij het verhogen van de rentevoeten

Januari 2018

Geen reden om beleggingen te verkopen