Budget beheren

31 maart 2016

U gaat binnenkort op reis, maar met welk budget?

U houdt van reizen, maar u vindt het een aanslag op uw portemonnee? Gelukkig kunt u ook met een beperkt budget naar het buitenland. Overnachting, vliegtuigtickets of eten: allemaal dingen waarop u kunt besparen, terwijl u toch van uw verblijf geniet.

Een sluitend budget voor een goede start

Om te reizen hebt u toch wat geld nodig. Bepaal voor u vertrekt, hoeveel u wilt uitgeven. U kunt uw uitgaven namelijk beperken zoals u dat met uw bagage doet. Bespaar bijvoorbeeld op vliegtickets of overnachtingen.

Profiteer van de ervaring van uw voorgangers

Om de geheimen van een stad of land te ontdekken kunt u het best te rade gaan bij wie er al eens is geweest of woont. Expatverenigingen, fora of blogs zijn hiervoor ideaal!

Budgetvriendelijk onderweg

U hebt uw bestemming gekozen? Nu nog uitzoeken hoe u er geraakt. Dat kan met carpooling. Of neemt u de bus, de trein of het vliegtuig? Maak dan gebruik van kortingen voor jongeren, vroegboekkortingen en lastminuteaanbiedingen. Schrijf u in op de nieuwsbrieven van reisorganisatoren, surf naar ticketveilingen, gebruik prijsvergelijkers en ga eens kijken op ruilsites. U hoeft echt niet de volle pot te betalen!

Overnachten: welke formule voor mijn budget?

Uw budget bepaalt waar u overnacht. Camping, jeugdherberg, huurhuis, appartementenruil, bed and breakfast ... met wat voorbereiding en verbeelding kunt u goedkoop logeren. Zegt “couchsurfing” u iets? Het concept heeft miljoenen aanhangers in 230 landen. Handig als u een sofa zoekt in Rome!

Sparen om verder te geraken

Jongeren die reizen geven gemiddeld 817 euro per jaar uit. En een langdurig verblijf in het buitenland (zoals een erasmus of wereldreis) kost 948 euro per maand. Is uw zin om te reizen groter dan uw budget? Met een doorlopende opdracht spaart u automatisch voor uw reis.