Budget beheren

Bank apps: wat moet je weten?

Digitalisering wordt almaar belangrijker in ons dagelijks leven, inclusief onze financiën. Het beheer van je financiën via smartphone kan erg handig zijn.

Dankzij bank apps kan je bijvoorbeeld altijd en overal je rekeningen raadplegen of een overschrijving in euro (SEPA) uitvoeren met slechts enkele vingerbewegingen, en dat alles volledig veilig. Er zijn dus genoeg redenen om over te stappen op mobiel bankieren. Aarzel je om aan de slag te gaan of zit je nog met vragen?

1. Hoe kunnen bank apps mijn dagelijks leven vergemakkelijken?

Met de bank apps kan je niet alleen op elk moment je rekening raadplegen. Ook andere verrichtingen zijn mogelijk, zoals:

  • je persoonlijke en professionele rekeningen beheren;
  • waar en wanneer je maar wilt je betalingen doen;
  • vrienden en familieleden onmiddellijk terugbetalen;
  • je bankverrichtingen in een oogopslag controleren;
  • je saldo controleren voordat je een aankoop doet;
  • je spaargeld en beleggingen beheren;
  • je debetkaart activeren voor het buitenland;
  • de limiet van je ING-debetkaart aanpassen;


Dankzij de apps heb je regelmatiger contact met je bank en kan je je financiën dus beter beheren en opvolgen.

En als ik de voorkeur geef aan contact met een bankier?

Met de bank apps kan je je dagelijkse verrichtingen gemakkelijk, snel, veilig en op afstand beheren. Voor alle grote stappen in je leven blijft je bankier altijd voor je klaarstaan. Maak gemakkelijk een afspraak in een kantoor.

2. Zijn bank apps echt veilig?

Nadat je ING Banking-app gedownload en geïnstalleerd hebt, moet je een uniek profiel aanmaken. Hiervoor gelden gelijkaardige beveiligingsregels als voor online bankieren (via je computer dus). Je moet een geheime code kiezen die je telkens gebruikt om je aan te melden en je transacties te bevestigen. Op sommige smartphones kan je hiervoor ook je digitale vingerafdruk gebruiken, parallel met je geheime code.

Naast deze elementen omvatten de technologieën voor mobiel bankieren meestal ook geavanceerde veiligheidsvoorzieningen om de gegevens te versleutelen.

Tip:

Vergeet ook niet om de adviezen van je bank tegen digitale fraude goed op te volgen en om veilig op openbare wifi-netwerken te surfen.

3. En wat bij verlies of diefstal van mijn smartphone?

Wis onmiddellijk je profiel! Bij ING kan je dat gemakkelijk doen via Home’Bank en/of Business’Bank, door ons te bellen (02 464 60 01) of door langs te komen in een van onze kantoren. Dan heeft niemand nog toegang tot je rekeningen via je smartphone. Je kan altijd een nieuw profiel aanmaken op een nieuw toestel of op je oude smartphone als je het toestel terugvindt.

4. Is het echt eenvoudig?

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is het vaak veel eenvoudiger om je verrichtingen te doen via een bank app dan aan een bankautomaat. De apps zijn ook heel intuïtief in gebruik: je wordt stap voor stap begeleid met het oog op een optimaal gebruik. Als je je bankverrichtingen al online via je computer doet, zal de mobiele app kinderspel voor jou zijn!

Doordat je altijd en overal toegang hebt tot je rekeningen, win je tijd en maak je alles veel eenvoudiger.

5. Hoe krijg ik toegang tot deze apps?

Zodra je over een smartphone en een internetverbinding beschikt kan je de bank apps gebruiken, ongeacht je besturingssysteem. Met Google Play kan je ze downloaden voor het Android-systeem en via de App Store voor het iOS-systeem.

Uiteraard heb je een internetverbinding nodig om je app te kunnen gebruiken. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat je de mobiele dataverbinding van je mobiele operator moet gebruiken. Het beveiligde wifi-netwerk bij jou thuis of op je werk is even geschikt. Je hoeft je kaartlezer niet meer te gaan zoeken of je pc aan te zetten, al je bankgegevens zijn binnen handbereik! En je beheert je rekeningen waar en wanneer je maar wilt.

Zin om het zelf te proberen?


Dit artikel is geschreven in samenwerking met TopCompare.be