Budget beheren

16 juli 2018

Bank apps: waarom kunt u ze gebruiken?

Digitalisering wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Ook onze financiën ontsnappen er niet aan. Naast online bankieren ontdekken we mobiel bankieren via smartphone of tablet. Bank apps maken uw leven makkelijker en kunnen nog veel meer dan u denkt! Maar misschien zit u nog met vragen? Wij helderen graag een paar dingen voor u op.

Zijn bank apps echt veilig?

Nadat u de mobiele app van uw bank gedownload en geïnstalleerd hebt, moet u een uniek profiel aanmaken. Hiervoor gelden gelijkaardige beveiligingsregels als voor online bankieren (via uw computer dus). U moet een geheime code kiezen die u telkens gebruikt om u aan te melden en uw transacties te bevestigen. Op sommige smartphones kunt u hiervoor ook uw digitale vingerafdruk gebruiken, parallel met uw geheime code.

Naast deze elementen omvatten de technologieën voor mobiel bankieren meestal ook geavanceerde veiligheidsvoorzieningen om de gegevens te versleutelen.

Tip:

Vergeet ook niet om de adviezen van uw bank tegen digitale fraude goed op te volgen, om uw gegevens beter te beschermen op uw smartphone en tablet en om veilig op openbare wifi-netwerken te surfen.

En wat bij verlies of diefstal van mijn smartphone?

Wis onmiddellijk uw profiel! Bij ING kunt u dat gemakkelijk doen via Home’Bank en/of Business’Bank*, door ons te bellen of door langs te komen in een van onze kantoren. Dan heeft niemand nog toegang tot uw rekeningen via uw smartphone. U kunt altijd een nieuw profiel aanmaken op een nieuw toestel of op uw oude smartphone als u het toestel terugvindt.

Hoe kunnen deze apps mijn dagelijks leven vergemakkelijken?

Met de bank apps kunt u niet alleen op elk moment uw rekening raadplegen. Ook andere verrichtingen zijn mogelijk, zoals:

  • waar en wanneer u maar wilt uw betalingen doen;
  • vrienden en familieleden onmiddellijk terugbetalen;
  • uw bankverrichtingen in een oogopslag controleren;
  • uw saldo controleren voordat u een aankoop doet;
  • uw spaargeld en beleggingen beheren;
  • een afspraak maken met uw bankier;
  • uw facturen in enkele muisklikken raadplegen en betalen.

Dankzij de apps hebt u regelmatiger contact met uw bank en kunt u uw financiën dus beter beheren en opvolgen.

En als ik de voorkeur geef aan menselijk contact?

Met de bank apps kunt u uw dagelijkse verrichtingen gemakkelijk, snel, veilig en op afstand beheren. Voor alle grote stappen in uw leven blijft uw bankier altijd voor u klaarstaan. En ook voor uw dagelijkse verrichtingen als u dat wenst! Maak gemakkelijk een afspraak in een kantoor.

Is het echt eenvoudig?

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, is het vaak veel eenvoudiger om uw verrichtingen te doen via een bank app dan aan een bankautomaat. De apps zijn ook heel intuïtief in gebruik: u wordt stap voor stap begeleid met het oog op een optimaal gebruik. Als u uw bankverrichtingen al online via uw computer doet, zal de mobiele app kinderspel voor u zijn!

Doordat u altijd en overal toegang hebt tot uw rekeningen, wint u tijd en maakt u alles veel eenvoudiger.

Hoe krijg ik toegang tot deze apps?

Zodra u over een smartphone en een internetverbinding beschikt kunt u de bank apps gebruiken, ongeacht uw besturingssysteem. Met Google Play kunt u ze downloaden voor het Android-systeem en via de App Store voor het iOS-systeem**.

Uiteraard hebt u een internetverbinding nodig om uw app te kunnen gebruiken. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat u de mobiele dataverbinding van uw mobiele operator moet gebruiken. Het beveiligde wifi-netwerk bij u thuis of op uw werk is even geschikt. U hoeft uw kaartlezer niet meer te gaan zoeken of uw pc aan te zetten, al uw bankgegevens zijn binnen handbereik! En u beheert uw rekeningen waar en wanneer u maar wilt.

Zin om het zelf te proberen?


Dit artikel is geschreven in samenwerking met TopCompare.be