Budget beheren

Hoe kunt u reizen met een beperkt budget?

U houdt van reizen, maar u vindt het een aanslag op uw portemonnee? Gelukkig kunt u ook met een beperkt budget naar het buitenland. Overnachting, vliegtuigtickets of eten: allemaal dingen waarop u kunt besparen, terwijl u toch van uw verblijf geniet.

Bepaal op voorhand uw budget

Om te reizen hebt u natuurlijk wel beetje geld nodig. Bepaal voor u vertrekt hoeveel u maximaal wilt uitgeven. Zo kunt u uw uitgaven daarop afstemmen en ze beperken, zoals u bijvoorbeeld ook met uw bagage doet. Bespaar bijvoorbeeld op vliegtickets of overnachtingen.

Een app om volop van de vakantie te geniet!

De ING Smart Banking-app is ook heel nuttig op vakantie. Om uw rekeningstan te checken natuurlijk, maar ook om geld over te schrijven om onverwachte kosten te betalen, om op tijd uw facturen te betalen enz. 

Doe het zoals de locals

Om de geheimen van een stad of een land te ontdekken kunt u het best te rade gaan bij iemand die de plek al kent. Een local wijst u de weg, weet waar de lekkerste restaurantjes zitten en toont u plekken waar normaal geen toeristen komen. Om in contact te komen met een local zijn expatverenigingen, fora en blogs ideaal!

Budgetvriendelijk onderweg

U hebt uw bestemming gekozen? Nu nog uitzoeken hoe u er geraakt. Dat kan met carpooling. Neemt u de bus, de trein of het vliegtuig? Maak dan gebruik van kortingen voor jongeren, vroegboekkortingen en lastminuteaanbiedingen. Schrijf u in op de nieuwsbrieven van reisorganisatoren, surf naar ticketveilingen, gebruik prijsvergelijkers en ga eens kijken op ruilsites. U hoeft echt niet de volle pot te betalen!

Overnachten: welke formule voor mijn budget?

Uw budget bepaalt waar u overnacht. Camping, jeugdherberg, huurhuis, appartementenruil, bed and breakfast ... met wat voorbereiding en verbeelding kunt u goedkoop overnachten. Zegt “couchsurfing” u iets? Het concept heeft miljoenen aanhangers in 230 landen. Handig als u een sofa zoekt in Rome!

Sparen om verder te geraken

Jongeren geven gemiddeld 817 euro per jaar uit aan reizen. En een langdurig verblijf in het buitenland (zoals een Erasmus of wereldreis) kost hen minstens 948 euro per maand. Is uw zin om te reizen groter dan uw budget? Met een doorlopende opdracht spaart u automatisch voor uw volgende reis.

Bewaar het overzicht

Wie wil genieten van zijn reis zonder het vooropgestelde budget te overschrijden, is het belangrijker dan ooit om het overzicht te bewaren. Met de ING Smart Banking App checkt u al uw rekeningen waar en wanneer u maar wilt. Zo blijft er meer tijd over om te genieten van uw vakantie!