Budget beheren

Online shoppen: 5 tips om de beste deals te scoren

De eindejaarsfeesten komen eraan, tijd om cadeautjes in te slaan. En voor deze cadeautjes, shoppen we steeds meer online. Het is dan ook gemakkelijk om verschillende webshops, producten en prijzen met elkaar te vergelijken. Maar hoe scoor je de beste deal? Deze 9 tips helpen je op weg!

1. Schrijf je in voor nieuwsbrieven en promomails

Webshops en winkels geven je vaak korting als je je hierop inschrijft. Het is maar een kleine moeite en je krijgt vaak 10 procent korting op je eerste aankoop. Houd nadien de promomails van de website in kwestie goed in de gaten. Want dikwijls sturen deze webshops je hun beste deals en kortingen.

Online aankopen betalen zonder je kaartlezer? Het kan, dankzij de app!

Je hebt je smartphone waarschijnlijk al bij de hand? Met de ING Banking-app betaal je namelijk snel en makkelijk online via Bancontact of door een QR-code te scannen.

2. Doe een groepsaankoop

“Gratis verzending vanaf ...” Leuk, maar jij hebt maar één item nodig. Op zo’n moment is het interessant om samen met vrienden of familie te bestellen. Jullie krijgen elk de spulletjes die jullie nodig hebben en komen samen aan het totaalbedrag voor de gratis verzending.

Lokaal winkelen

Ga niet alleen bij de bekende webshops rondkijken. Heel wat kleinere en grotere Belgische spelers zorgen namelijk voor extra service, zonder dat je extra moet betalen. Zo kan je alles thuis laten leveren of makkelijk afhalen. En zo steun je onze lokale ondernemers in deze moeilijke coronatijden.

3. Word lid van Facebook- of WhatsApp-groepen met koopjesjagers

Je bent uiteraard niet de enige die op zoek gaat naar de beste online deals. Zowel op Facebook als via WhatsApp bestaan er tal van groepen waarin koopjesjagers hun beste tips en acties delen. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van alle online deals, maar ook van de verschillende acties in fysieke winkels en supermarkten.

Exclusief voordeel voor ING-klanten

Als ING-klant krijg je extra kortingen bij verschillende e-shops en winkels. Download de ING Banking-app en ontdek alle aanbiedingen.

4. Betaal meteen

Verschillende webshops hebben tegenwoordig de mogelijkheid om achteraf te betalen. Je ontvangt eerst je bestelde producten en schrijft nadien het bedrag over op de rekening van de webshop. Toch is het een beter idee om meteen te betalen. Zo geef je niet meer uit dan je eigenlijk hebt. En je loopt het risico niet om een aanmaning te krijgen als je vergeet te betalen.

5. Hou je budget goed in het oog

Het is heel verleidelijk om je virtuele winkelmandje goed te vullen en vervolgens snel af te rekenen. Je geeft al snel meer uit dan je van plan was en dat is soms een serieuze streep door de rekening op het einde van de maand. Dit voorkom je door je budget op voorhand goed te plannen. Elke maand bepaal je dan hoeveel euro’s je wil uitgeven tijdens het shoppen. Omdat je ook ziet hoeveel geld je nog nodig hebt voor andere zaken, ben je sneller geneigd je aan je budget te houden.

Shop online in alle veiligheid, met de ING Banking-app!

  • Met ING+deals scoor je de beste deals! Ontdek alle aanbiedingen in de ING Banking-app.
  • Daarnaast profiteer je als klant van heel wat andere voordelen. Zo kan je via de ING Banking-app je abonnementen beheren dankzij de OneView-functie. Ook kan je pushberichten instellen, die je verwittigen bij een grote transactie. Of wanneer je een te laag bedrag op je bankrekening hebt staan. Daarnaast bekijk je op je smartphone alle kredietkaart-uitgaven met je kredietkaart, inclusief het bedrag en de datum van de volgende afboeking.