Budget beheren

Contactloos betalen

Betaal voortaan contactloos. Sneller, veiliger en vooral hygiënischer.

Daarom verhogen we, samen met de andere banken, het bedrag dat je contactloos en zonder pincode kunt betalen. 

Hoe werkt contactloos betalen?

NFC-technologie (Near Field Communication) maakt contactloos betalen mogelijk. Je pincode invullen hoeft niet meer. Je plaatst gewoon je kaart tegen de betaalterminal en je hebt betaald.

Hoe weet je nu of je debet- of kredietkaart uitgerust is voor contactloos betalen? Controleer of er een ikoontje met 4 radiogolven op staat. In dat geval hoef je je kaart niet meer in de terminal te stoppen. Eventjes aanraken volstaat.

Is contactloos betalen nog niet helemaal duidelijk voor jou, of je wilt er meer over weten? Bekijk dan de videofilmpjes, gemaakt door Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector.

Een man betaalt contactloos.

Dankzij de NFC-technologie (Near Field Communication) betaalt u vandaag contactloos met uw bankkaart. Kijk eens of het icoontje met de 4 radiogolven erop staat.

Hoeveel kun je maximaal contactloos betalen?

Door de coronacrisis, worden de in gebruik zijnde terminals gaandeweg aangepast aan de verhoogde limieten.

  • Het bedrag tot waar je met je kaart contactloos kunt betalen wordt verhoogd van 25 naar 50 euro per verrichting: voor aankopen van minder dan 50 euro is dus geen pincode nodig. 
  • Het cumulatieve bedrag voor contactloos betalen, wordt van 50 naar 100 euro verhoogd.

Een op en top veilige technologie

NFC laat niet toe om op verder dan 10 cm contactloos te betalen. Bovendien is je pincode hoe dan ook nodig voor elke betaling van meer dan 50 euro.

Nog geen debetkaart om contactloos mee te betalen?

Dan vervangen we graag je huidige ING-debetkaart.

Doe hiervoor het volgende:

Meer info?