Budget beheren

4 tips voor een stressvrije soldenperiode

De coronacrisis is een stresserende beproeving voor iedereen, vooral voor onze handelaars. We hebben onze winkelgewoonten veranderd, onder meer door vaker online te shoppen en lokale bedrijven te steunen.

Graag geven we je enkele tips om efficiënt en veilig je aankopen en betalingen te doen en van de zomersolden te genieten, zonder dat je nadien platzak bent. Het aftellen naar 1 juli 2021 kan beginnen!

1. Contactloos betalen

Door contactloos te betalen in een winkel, draag je je steentje bij tot de veiligheid en gezondheid van winkelbedienden en die van jezelf. Het is sneller, veiliger en vooral hygiënischer, omdat je bij een betaling het toetsenbord van de betaalterminal niet hoeft aan te raken. Als op jouw debet- of kredietkaart een icoontje met 4 radiogolven staat, dan is je kaart geschikt voor contactloos betalen.

Dankzij de veilige NFC-technologie (Near Field Communication) plaats je eenvoudigweg je kaart tegen de betaalterminal, waarna de betaling uitgevoerd wordt zonder het intoetsen van je pincode.

Limieten voor contactloze betalingen

Om het contactloos betalen makkelijker te maken, hebben de banken bij het begin van de coronacrisis beslist om de limieten voor contactloze betalingen te verhogen.

  • Het maximale bedrag per contactloze verrichting werd verhoogd van 25 naar 50 euro. Met andere woorden: voor aankopen van minder dan 50 euro heb je geen pincode nodig.
  • De daglimiet of het dagelijks toegestane totaalbedrag voor contactloos betalen, stijgt van 50 naar 100 euro. Als je dit totaalbedrag bereikt, moet je je pincode nog eens ingeven.

Als het bedrag van de transactie boven deze limieten ligt, maar je toch liever contactloos betaalt, vraag dan aan de handelaar of je Payconiq kan gebruiken. Deze functie is beschikbaar via de ING Banking-app.

2. Prijsverminderingen berekenen

Gewoonlijk geven de verschillende merken de eerste twee weken van juli kortingen van 20%, 30% of zelfs 40%. Vanaf de tweede helft van de maand kun je kortingen tussen 50% en 80% verwachten. Het is niet altijd gemakkelijk om de exacte prijs van elk artikel na korting te berekenen.

Raak je de draad kwijt? Geen probleem, je bent lang niet de enige! Intussen zijn er speciale apps die je hierbij kunnen helpen. Met dergelijke apps, zoals Calcul Soldes (in het frans), kun je tijdens het winkelen meteen de kortingen berekenen om zeker te zijn dat je je comfortabel voelt met de uiteindelijke prijs, maar ook om onaangename verrassingen aan de kassa te vermijden.


3. Online shoppen

Blijf je liever thuis? Online winkelen is handig en gemakkelijk met een debet- of kredietkaart. Je kunt je aankopen ook rechtstreeks met je smartphone betalen.

Bij de betaling van je online aankoop kies je het best voor Payconiq als betaalmiddel, dat door heel wat webshops wordt geaccepteerd. Gebruik je een desktop, scan dan de QR-code op het scherm met je smartphone.

Als je je aankopen rechtstreeks op je smartphone doet, wordt de ING Banking-app automatisch geopend. Je hebt geen kaartlezer nodig om je transactie te ondertekenen. Met dit systeem kun je zeer snel en veilig je online aankopen doen.

Voor je online aankopen kun je ook de lokale handel steunen. De kans bestaat dat je favoriete boetiek of detailhandelaar een webshop heeft gestart.

4. Je financiën in het oog houden

Voordat je een aankoop doet, kan het interessant zijn om je rekeningsaldo even te checken. Met de ING Banking-app krijg je een overzicht van je transacties en kun je het saldo van je rekeningen in alle veiligheid en in real time raadplegen. Je hebt alleen een internetverbinding nodig.

Je hebt het vast al begrepen: in deze coronatijden is je smartphone je beste vriend.  Download de ING Banking-app in de Google Play of in de App Store, en beheer je  financiën veilig en efficiënt.

Meer info?