Kapitaal beheren

Wat doet een financieel adviseur?

Uw vermogen van A tot Z opvolgen? Op de hoogte blijven van de markten? De gevolgen van fiscale regels inschatten? Niet iedereen heeft er tijd voor of zin in. Een financieel adviseur kan u helpen uw vermogen te ontwikkelen én uw gezin te beschermen.

Aanhoudende lage rente, volatiliteit op de markten, beleggingstrends die komen en gaan, (geo)politieke onzekerheden, fiscale en erfrechtelijke spelregels die veranderen… Als particulier is het moeilijk en tijdrovend om te navigeren in een zee met weinig lichtbakens. Bovendien evolueert niet alleen de wereld om u heen. Ook u en uw gezin evolueren: nieuwe projecten, nieuwe dromen, nieuwe uitdagingen...

Ontwikkelen én beschermen

Of u nu een ondernemende vijftiger bent, of een negentiger die voluit van het leven geniet: hoe uw vermogen ook opgebouwd is, een financieel adviseur kan u helpen om op koers te blijven. Hij is er om uw vermogen veilig te stellen en om uw dierbaren te beschermen.  Een financieel adviseur is meer dan alleen een beleggingsadviseur.

Toewijding en tijd

Grotere vermogens beheren, beschermen en ontwikkelen vraagt toewijding en tijd. Bij ING kunt u een beroep doen op een financieel adviseur voor professioneel advies naargelang uw behoeftes:

  • Het beheer van uw vermogen en uw beleggingen
  • Advies om uw familie zo goed mogelijk te beschermen (onder meer in het kader van successie en nalatenschap)
  • De beste oplossingen voor uw pensioen
  • De financiering van uw projecten

Waarmee houdt u nu best rekening als u een financieel adviseur zoekt?

1. 360°-visie

Raakt u op een barbecue aan de praat met een financieel adviseur en kan hij of zij u al na 2 minuten vermogensadvies geven? Dan heeft u wellicht met een hobbyist te maken. Om advies op maat te geven dient een financieel adviseur uw persoonlijke en gezinssituatie, uw vermogen, uw inkomsten en uitgavenpatroon, uw toekomstplannen, uw doelstellingen, uw risico-aversie … volledig te kennen. Enkel zo kan hij of zij u het beste advies geven. Een goede financieel adviseur beschikt dus over een gezonde nieuwsgierigheid, gekoppeld aan een expertise die veel ruimer is dan enkel beleggingsadvies.

2. Toegang tot internationale expertise

Onze horizon is de jongste decennia veel ruimer geworden. In het buitenland studeren, werken en/of ondernemen, internationale huwelijken, grenzen die wegvallen … Hierdoor zijn ook vermogens internationaler geworden. Daarom is het goed een bank te hebben die internationale expertise kan voorleggen op vlak van vermogensbeheer. Ook voor uw beleggingen is het een meerwaarde een bank te hebben die vertegenwoordigd is in alle belangrijke financiële centra en een globale investeringsstrategie hanteert. Als individuele particuliere belegger is het immers onbegonnen werk om van alle markten thuis te zijn.

3. Breed pakket aan oplossingen

Een bank die zowel thuis is in verzekeringen, beleggen, vastgoed, particulier bankieren als corporate bankieren, kan u over de hele lijn bedienen. Maar dat alleen telt niet. Als klant wil u ook oplossingen hebben die bij uw uniek profiel passen. Veel grootbanken bieden bijvoorbeeld enkel hun eigen beleggingsoplossingen aan. Hoewel sommige van die ‘huisproducten’ kunnen uitmunten in hun categorie, geldt dat lang niet voor het volledige aanbod. Daarom biedt ING ook zorgvuldig gescreende oplossingen aan van een select aantal andere solide en wereldwijde financiële instellingen. Op die manier heeft elke klant bij ING toegang tot oplossingen die het best bij zijn risicoprofiel passen. Deze ‘open begeleide architectuur’ biedt de beste garantie voor onafhankelijk advies, keuze en risicobeheersing, zonder dat u als klant dreigt te verdwalen in een aanbod van duizenden oplossingen. ING is trouwens de enige Belgische grootbank die ’met een open begeleid beleggingsaanbod werkt.

4. Toegankelijkheid en bereikbaarheid


Waarom kiezen voor financieel advies bij ING?

  • Focus op uw unieke situatie en doelstellingen. Hoe bescherm ik mijn gezin als er mij iets overkomt? Hoe bereid ik me best voor op mijn pensioen? Hoe financier ik een belangrijke uitgave?
  • Internationale expertise in particulier en corporate bankieren, beleggen, verzekeren, vermogensadvies en successieplanning: ING is vertegenwoordigd in meer dan 40 landen. U krijgt één toegewijde financieel adviseur.
  • Een uitgekiend aanbod aan oplossingen, voorgesteld op basis van uw profiel.
  • Lokale verankering met experten die uw taal spreken.

Ondersteuning nodig bij het beheren van uw beleggingen?