Kapitaal beheren

19 december 2018

Fondsenselectie: zo pakt ING het aan

Vindt u het fondsenaanbod op de markt wat overweldigend? Had u graag hulp om de juiste keuze te maken?

Partnership met vijf gerenommeerde fondsenbeheerders

ING biedt geen eigen fondsen aan, maar fondsen van vijf onafhankelijke beheerders die we hebben gekozen vanwege hun deskundigheid, reputatie en internationale verankering.

  • AXA Investment managers
  • Blackrock
  • Amundi
  • Franklin Templeton Investments
  • NN investments partners

Via ING krijgt u dus toegang tot een gericht aanbod dat is samengesteld in alle onafhankelijkheid.

Een universum van een zestigtal fondsen

Om een passende selectie te maken, analyseert ING het beleggingsbeleid van de fondsen van zijn vijf partners, hun werkwijze, hun (voor risico gewogen) rendement in het verleden, hun spreiding enz. Ook na hun selectie moeten de fondsen uiteraard blijven voldoen aan onze selectiecriteria. Zo wordt het universum van zowat zestig fondsen continu gescreend en waar nodig aangepast. Met die aanpak kunnen de experts van ING de fondsen zorgvuldig opvolgen.

Een twintigtal fondsen die aansluiten bij de beleggingsstrategie van ING

Goede fondsen selecteren is een zaak, maar daarmee weet u nog niet in welke sectoren, landen, regio’s enz. u het best belegt.

Wij scheppen duidelijkheid voor u en selecteren elke maand een twintigtal fondsen uit ons universum. Die weerspiegelen de overtuigingen en dus de beleggingsstrategie van ING. De selectie evolueert onder invloed van de economische en financiële vooruitzichten, de gebeurtenissen op de markt en de visie van ING

Grafiek

Fondsenselectie: zo pakt ING het aan

Meer weten?