Kapitaal beheren

De evolutie van je beleggingen volgen? het is kinderspel!

Is je eerste belegging een feit? Of ben je al een tijdje overtuigd van de voordelen van beleggen? Ontdek hoe je de evolutie ervan van dichtbij kan volgen.

Je beleggingen dagelijks checken wordt afgeraden, al was het maar om te vermijden dat je in paniek raakt bij grote marktschommelingen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je de evolutie van je portfolio regelmatig opvolgt. Eén keer per trimester bijvoorbeeld.

Daar zijn een aantal goede redenen voor, zoals de controle over je geld behouden of nagaan of de beleggingsproducten nog steeds overeenkomen met je beleggingsprofiel.

Hoe verzeker je je van een optimale opvolging? ING biedt verschillende oplossingen aan: kwartaalrapporten, digitale services of een persoonlijk contact met je bankier.

1. Kwartaalrapporten

Eén keer per kwartaal krijg je via de post of Home’Bank een gedetailleerd rapport van de prestaties en status van je portfolio.

Dit duidelijke overzicht toont onder andere de waarde van je portfolio en de winsten en verliezen van je beleggingen.

2. Een persoonlijk gesprek met je bankier

De wereld verandert almaar sneller. Daarom is het belangrijk dat je kunt rekenen op een beleggingsspecialist die naar je luistert en waarmee je in de loop van de jaren een vertrouwensband opbouwt.

Je financiële adviseur van ING staat volledig tot jouw beschikking om je vragen te beantwoorden en te praten over de evolutie en opvolging van je beleggingen. Dat kan in je bankkantoor (voor zover dat mogelijk is, rekening houdend met de gezondheidscrisis), via telefoon of via mail. In het licht van de coronacrisis willen wij de veiligheid van onze klanten en medewerkers verzekeren. Daarom geven we momenteel de voorkeur aan contacten via telefoon of e-mail boven fysieke afspraken op kantoor.

Hebt je vragen over bepaalde zaken bij het lezen van je kwartaalrapport? Je bankier geeft je graag de nodige uitleg en toelichting.

3. De evolutie zelf opvolgen: kinderspel!

ING vindt het belangrijk dat je op elk moment een zicht op je beleggingen kunt hebben.

Dankzij onze verschillende digitale kanalen (het e-bankingplatform Home’bank of de ING Banking app) kun je 7 dagen op 7, 24 uur per dag, en waar je ook bent op een veilige manier de evolutie van je beleggingen raadplegen.

Heb je nog vragen?