BUDGET BEHEREN

15 mei 2017

Zomersolden 2017: tips om uw aankopen te optimaliseren


Bent u van plan om van zetel te veranderen, een meer performante stofzuiger te kopen of eerder uw garderobe te vervangen? De zomersolden komen eraan, waarom dus niet nog eventjes wachten en tegelijkertijd wat besparen op uw aankopen? Dit jaar zullen de zomersolden plaatsvinden tussen de 1 en 31 juli. Hieronder vindt u enkele tips om uw aankopen te optimaliseren zodat u deze in volle gemoedsrust kunt doen.

De solden: online of in de winkel?

Als voordelige deals zowel op op het internet als in de winkels te vinden zijn, dan koos in 2016 57% van de Belgische consumenten ervoor om hun aankopen online te doen. Online shoppen berooft u tijdens de aankoop wel van het plezier om het product te zien of te voelen, maar het heeft ook zijn voordelen. U wint in de eerste plaats vooral tijd: u hoeft niet aan de kassa te wachten en u zal niet door een massa andere klanten gehinderd worden. Bovendien bieden veel winkels allerlei promoties aan op bepaalde producten die alleen online beschikbaar zijn. Twijfel zeker niet om tijdens de zomersolden van 2017 uw kans te wagen op het internet!

De voordelen van online shopping:

  • U kunt alle prijzen vergelijken.
  • U hoeft zich niet te verplaatsen: u kunt vanuit uw zetel een bestelling plaatsen en deze thuis laten leveren.
  • U hebt toegang tot veel producten, vooral voor mensen die op afgelegen plaatsen wonen is dit een voordeel.

De voordelen van shoppen in de winkel:

  • Probeer, test of proef het product vooraleer u het koopt.
  • Geen leveringsproblemen.
  • Geniet van een uitstap met familie of vrienden, beleef leuke momenten.
Welke betaalmethode kiezen?

Als u zich aan de kassa bevindt, dan bestaan er verschillende mogelijkheden om uw betalingen uit te voeren. Naargelang de gekozen betaalmethode, kunt u tijd of zelfs geld winnen. Als we het voorbeeld nemen van kredietenkaarten met getrouwheidsprogramma’s, dan kunt u aan de hand van deze kaarten allerlei kortingen genieten op uw aankopen.

Bovendien kunt u ook gebruik maken van uw smartphone om betalingen uit te voeren. Met Payconiq, uw digitale portefeuille, kunt u via enkele kliks betalingen uitvoeren: u kiest de aangegeven winkel in de app en vervolgens bevestigt u de betaling met behulp van uw pincode. U kunt met Payconiq ook aan de hand van uw telefoonnummer of e-mail uw vrienden terugbetalen, op voorwaarde dat zij ook gebruik maken van de applicatie.

Het grote voordeel van Payconiq? Bij elke betaling spaart u punten voor het getrouwheidsprogramma Joyn.


U kunt zich bovendien onafhankelijk van Payconiq inschrijven voor het getrouwheidsprogramma Joyn. U hoeft hiervoor enkel de applicatie op uw smartphone te downloaden of uw fysieke kaart in een winkel te vragen. Het principe is simpel: scan de QR code met de applicatie van Joyn in de aangesloten winkels. In functie van het uitgegeven bedrag krijgt u een bepaald aantal getrouwheidspunten die u later kunt omwisselen tegen kortingen op het internet. Snugger en goed voor uw portemonnee!

Hoe beschermt u het best uw aankopen?

Of het nu in winkels of op het internet gebeurt, er bestaan verschillende manier om van de solden te genieten. Onder bepaalde voorwaarden geniet u met bepaalde kredietkaarten van aankoop- en veilig online verzekeringen. Aankoopverzekeringen beschermen uw aankopen (online of in de winkel) die met de kaart gekocht zijn tegen accidentiële schade, inbraak en diefstal. De veilig online verzekering beschermt u tegen niet-conforme levering en niet-levering van de producten die u online heeft besteld. U zal dan ook onmiddellijk terugbetaald worden.

Klaar voor de solden?

Artikel geschreven in samenwerking met TopCompare.be.